Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні змінився транспортний збір на «розкішні» авто

В Україні змінився транспортний збір на «розкішні» авто


Кабмін затвердив поправки до Методики визначення середньоринкової вартості легкового автомобіля для визначення транспортного збору.

Новою Методику привели у відповідність з прийнятими в кінці 2016 року змінами до Податкового кодексу, де, зокрема, вже не враховується тип двигуна автомобіля, коробки передач, а також пробіг.

За новими змінами до Податкового кодексу, автомобілі, на які нараховуватиметься транспортний податок, повинні бути не старше п'яти років, середня ринкова вартість яких перевищує розмір 375 розмірів встановленої на 1 січня 2017 року мінімальної заробітної плати (1,2 млн грн). Раніше, нагадаємо, було 750 мінімумів (1,03 млн грн).

Згідно з новою Методикою, зокрема, з формули розрахунку середньоринкової вартості виключений коригувальний коефіцієнт в залежності від пробігу.

Для визначення середньоринкової ціни у формулі ціна нового автомобіля множиться на коригувальний коефіцієнт з урахуванням терміну експлуатації ТЗ (відповідно до затвердженого урядом в квітня 2013 року Порядком визначення середньоринкової ціни ТЗ).

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: