Вхiд на сайт
Авторизацiя

Напередодні медреформи: як обрати сімейного лікаря

Напередодні медреформи: як обрати сімейного лікаря


Сімейні лікарі мають стати найпрестижнішою спеціалізацією в системі охорони здоров’я. Зарплату обіцяють від 15 до 25 тисяч гривень. І залежатиме вона від якості роботи медика.

Вже зараз українці мають обрати лікаря первинної ланки для всієї родини, аби в перспективі укласти з ним угоду. Для цього варто звернутися у районну поліклініку. При собі обов’язково мати паспорт. Медики загалом підтримали ідею з вибором лікаря. Але єдиного Всеукраїнського електронного реєстру поки що немає. Система діє лише в окремих лікарнях.

Записатися на прийом до сімейного лікаря можна онлайн через систему Healthy. Для цього не треба чекати в черзі. Зареєструватися можна навіть з мобільного. Треба ввести ім'я, дату народження та номер телефону і обрати лікаря. Одразу надходить смс з підтведженням. Все займе не більше 2 хвилин.

Коли ви вже обрали собі сімейного лікаря, з ним потрібно укласти угоду. На жаль, поки не всі лікарі знають, як саме працюватиму медична реформа.

Ми з часом плануємо показувати пацієнтам рейтинг лікарів. Це буде реальний рейтинг де пацієнти голосуватимуть за лікаря, приходячи на прийом, – розповів директор компанії-розробника Артем Михайлюк.



Лікарняні електронні черги згодом стануть основою всеукраїнського електронного реєстру. Їх планують об'єднають у єдиний рейтинг лікарів. Це буде і орієнтир для пацієнта, і своєрідний табель з оцінками роботи медиків.

У МОЗ не приховують, що труднощів із введенням медичної реформи не уникнути. Десятиліття хаосу у медицині безслідно не минули. Однак хороший фахівець без пацієнтів не залишиться. Сімейних лікарів в Україні бракує. Тому свого пацієнтам радять шукати вже сьогодні.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: