Вхiд на сайт
Авторизацiя

Прикордонники підрахували, скільки українців скористалося безвізом за тиждень: цікава статистика

Прикордонники підрахували, скільки українців скористалося безвізом за тиждень: цікава статистика


Станом на 18 червня вже 18 тисяч громадян України перетнули кордон з країнами Євросоюзу, використовуючи право безвізового режиму.

Про це повідомляє прес-центр державної прикордонної служби України.

У відомстві зазначили, що всього з 11 червня кордон перетнули 441 тисяча українців, з них 90 тисяч використали біометричні паспорти, а 18 тисяч людей скористалися саме перевагами безвізового режиму і перетинали кордон маючи лише біометричний паспорт.

"Прямуючи в країни Європи в рамках безвізових подорожей 5728 громадян, а це 32%, скористалися авіаційним транспортом. Інші прямували залізницею чи перетинали кордон в автомобільних пунктах пропуску на кордоні з ЄС, більшість з яких на кордоні з Польщею (7500 громадян України) та Угорщиною (2270 громадян України)", - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, протягом доби від 6-ї ранку 17 червня до 6-ї години 18 червня кордон з країнами ЄС по безвізу перетнули більше 5 тисяч наших співвітчизників.

З початку впровадження безвізу у перетині кордону відмовлено 22 громадянам України.

Нагадаємо, 11 травня Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про безвізовий режим для України. Це була фінальна інстанція в отриманні дозволу перетинати кордон ЄС без віз. 

Таким чином, українці з 11 червня отримали право їздити до всіх держав Євросоюзу, крім Великої Британії та Ірландії, які мають особливі умови в Шенгенській угоді. Водночас вони можуть їздити без віз до чотирьох країн, які не належать до ЄС, але входять до Шенгенської зони – Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії. 

Переваги безвізового режиму відкриваються для власників біометричних паспортів. Громадяни, які мають чинну шенгенську візу і закордонний паспорт старого зразка, також зможуть спокійно в'їжджати на територію ЄС після введення безвізового режиму.



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: