Вхiд на сайт
Авторизацiя

Нацбанк ввів електронні ліцензії для фізосіб на інвестиції за кордон

Нацбанк ввів електронні ліцензії для фізосіб на інвестиції за кордон
Національний банк України (НБУ) вводить видачу індивідуальних валютних ліцензій в електронній формі фізичним особам, крім підприємців, на перерахування іноземної валюти за кордон для здійснення окремих валютних операцій.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

Як зазначається, на підставі такої ліцензії фізична особа зможе протягом одного календарного року перерахувати через уповноважений банк іноземну валюту за кордон на загальну суму до $50 тис. (в еквіваленті).

"Така спрощена система надання індивідуальних ліцензій полегшить та прискорить проведення фізичними особами відповідних валютних операцій. Водночас, за оцінками Національного банку, обсяг таких операцій не буде мати суттєвого впливу на стан валютного ринку", - зазначив регулятор.

Фізичні особи (крім підприємців) зможуть отримувати електронні індивідуальні ліцензії (е-ліцензії) на перерахування іноземної валюти за кордон для здійснення окремих валютних операцій через уповноважені банки.

Скористатися електронною ліцензією в межах встановленого ліміту фізособи зможуть для здійснення трьох видів валютних операцій: для інвестицій за кордон; з розміщення коштів на власних рахунках за межами України; з метою виконання зобов'язань перед нерезидентами за договорами страхування життя.

Фізичні особи зможуть скористатися ліцензією з 3 липня 2017 року.

Для подання електронної ліцензій і збору інформації про використання встановленого ліміту Національний банк вводить автоматизовану інформаційну систему Реєстр індивідуальних ліцензій на здійснення фізичними особами валютних операцій.

Щоб отримати е-ліцензію фізична особа повинна звернутися в будь-який уповноважений банк.

У свою чергу банк за умови відповідності представленої заявником інформації направляє до Національного банку запит в електронному вигляді для видачі цій особі електронної ліцензії.

Ця система затверджена постановою правління НБУ №54 від 15 червня 2017 року Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: