Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді обговорювали катастрофічну ситуацію зі сміттям в Закарпатті (ВІДЕО)

В Ужгороді обговорювали катастрофічну ситуацію зі сміттям в Закарпатті (ВІДЕО)

Сьогодні в Україні нараховується близько 6,5 тис. офіційних та понад 35 тис. незаконних сміттєзвалищ. Якщо брати територію України, то вони б зайняли 7% від загальної площі, а це - більше ніж масштаби цілого Закарпаття.

Проблему поводження з твердими побутовими відходами, намагались вирішити під час громадських слухань у форматі "town hall meetings". Один із зареєстрованих законопроектів, у співавторстві народних депутатів, серед яких і Юрія Чижмарь, передбачає для великих виробників продукції, що використовують пластик та інші матеріали, які в подальшому забруднюють навколишнє середовище, так званий екологічний податок.

Згідно законопроекту, в Україні повинні бути створені сучасні полігони, де б всі тверді побутові відходи проходили утилізацію, а не йшли під землю забруднюючи підземні води та грунт.

Закарпаття як ніхто інше знає про засмічення навколишнього середовища. Навіть більше, передає його через річки до країн сусідів, Словаччини та Угорщини, наголошує під час виступу голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. За це Україна щороку втрачає десятки тисяч бюджетних коштів, які б могли піти на інші потреби саме для українців. Експерти в галузі екології в цій ситуації бачать тільки два шляхи.

Перший, залишити все як є, й в недалекому майбутньому остаточно втратити ту природу яку ми маємо сьогодні, або ж змусити на законодавчому рівні платити за утилізацію відходів монополістів їх створення.

Подробиці у сюжеті М-студіо:



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: