Вхiд на сайт
Авторизацiя

Техогляд по-новому: патрульні на дорогах планують перевіряти справність авто

Техогляд по-новому: патрульні на дорогах планують перевіряти справність авто
У МВС планують повернути технічний огляд автомобілів і робити його на новий лад. Оглядати авто патрульні поліцейські будуть прямо на дорогах. Експерти кажуть, це не тільки незаконно, але й змусить водіїв давати хабарі, щоб не витрачати час на перевірку.

Відповідні документи були опубліковані лідером об’єднання Сила Громад Андрієм Карпенком на своїй сторінці в Фейсбуці. Відповідно до проекту “діагностувати” збираються весь транспорт, крім карет швидкої допомоги, машин рятувальних служб, військових і дипломатичних представництв.

Юрист Володимир Караваєв вважає, що подібна перевірка автомобілів насправді потрібна: “Після того як у нас скасували техогляд, я часто на дорогах зустрічаю авто, на яких навіть зовні видно, що вони їздять з несправностями. Можливо, МВС за основу взяло старий наказ ДАІ. Правда, в ньому на зупинку відводилося 20 хвилин, а не 30. І у співробітників ДАІ мали бути технічні засоби – сертифіковані, за допомогою яких вони визначали несправності”.

А ось адвокат Андрій Вареник вважає, що це дасть новий виток хабарів і судових позовів. “Я сумніваюся, що наші дорожні патрульні, не маючи досвіду і технічних навичок, зможуть на око, без спеціального обладнання визначити люфт керма, кут освітлення фар та інше. Також що робити через 30 хвилин зупинки, якщо поліцейський не встиг оглянути – водій може сісти в машину і поїхати? В результаті водії просто даватимуть хабарі, а якщо все-таки оглянути авто вдасться і складуть протокол, то суди будуть завалені позовами від водіїв”, – вважає Вареник.

Раніше Кабмін затвердив стратегію підвищення рівня безпеки на дорогах на 2018-2020 роки, яка дозволить на 50% скоротити смертність на дорогах.

В «Укравтодорі» пропонують урізати швидкість руху на дорогах і збільшити штрафи за перевищення швидкості.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
888 15 червня 2017 20:50
Не нравится -1 Нравится
В цілому світі машини перевіряють на СТО, а у нас просто на дорозі хочуть! СМІХ! А перевіряти будуть специ з поліції, які навіть керувати авто не вміють (за пару місяців перебили пів свого автопарку). Раніше я не дооцінював вплив радіації на мозок людини, але тепер наслідки на обличчя. Лише Чорнобильська радіація,може породити такі хворі бажання!І нажаль наші керманичи були на подвіррі,коли лікарі просили всіх залишатися вдома!(Це "чорний" жарт по темі)
Цитировать          1
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: