Вхiд на сайт
Авторизацiя

Від сьогодні в Україні заборонена георгіївська стрічка: що загрожує порушникам

Від сьогодні в Україні заборонена георгіївська стрічка: що загрожує порушникам
Від сьогодні, 15 червня, в Україні набув чинності закон про заборону георгіївської стрічки. Документ напередодні опублікували в офіційному виданні "Голос України".

Відповідно до закону, за носіння георгіївської стрічки загрожує штраф від 850 до 2550 грн. При повторному порушенні – штраф становитиме від 2550 грн до 5100 грн. Крім того, можливий адміністративний арешт на строк до 15 діб. При цьому георгіївську стрічку або предмети з її зображенням вилучатимуть.

Водночас заборона не поширюється на учасників Другої світової війни, у яких є нагороди, ювілейні медалі та інші відзнаки з гвардійською (георгіївською) стрічкою.

Крім того, стрічку можна використовувати в експозиціях музеїв, бібліотечних фондах, в творах мистецтва, в науковій діяльності і на оригіналах бойових знамен.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про заборону георгіївських стрічок 16 травня. 12 червня президент України Петро Порошенко підписав документ. Закон набуває чинності наступного дня після опублікування.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: