Вхiд на сайт
Авторизацiя

Безвіз для українців: у МЗС пояснили, кого завертають на кордонах та чому

Безвіз для українців: у МЗС пояснили, кого завертають на кордонах та чому
За даними на 13 червня до ЄС в'їхали більше 26 тисяч українців. Безвіз працює системно і ритмічно, ускладнень перетину кордону немає. Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС на сторінці у Facebook.

Станом на 13 червня до Євросоюзу в’їхало більше 26 тисяч громадян України за біометричними паспортами, у тому числі 2910 – без віз.

"Кілька осіб повернуто з кордону. Кожен з випадків обґрунтований. Причини повернення – накладена раніше заборона на в’їзд однією з країн ЄС та спроба в’їхати до ЄС за старим закордонним паспортом і без візи", - повідомили у консульській службі.

У відомстві також додають, що всі громадяни, які не мали заборони на в’їзд або перевищення дозволеного терміну короткотермінового перебування, в’їхали безперешкодно.

"Мінімальний показник непропусків українців є результатом широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи, проведеної МЗС напередодні та під час запровадження безвізу, зокрема інтерв’ю та коментарі керівництва Департаменту провідним ЗМІ, участь у теле- та радіоефірах, а також – іншими органами центральної влади", - зазначається у повідомленні.

У консульській службі резюмували: "Інформація про перетин кордону без віз – динамічна, постійно змінюється, але загальна картина є зрозумілою: безвіз працює відповідно до вимог, необґрунтованих рішень щодо в’їзду немає, а громадяни охоче використовують право безвізових подорожей".

Нагадаємо, за даними ДПСУ, українці з початком дії безвізу найбільше виїжджають до Польщі, Угорщини, Словаччини і Румунії.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: