Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кабмін пропонує дозволити громадянам з релігійними переконаннями проходити невійськову службу при мобілізації

Кабмін пропонує дозволити громадянам з релігійними переконаннями проходити невійськову службу при мобілізації
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді дозволити громадянам при мобілізації проходити альтернативну (невійськову) службу у зв'язку з релігійними переконаннями.

Про це сказано в законопроекті №6564, зареєстрованому в парламенті 8 червня, передають Українські Новини.

Цим законопроектом пропонується прийняти нову редакцію закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Зокрема, пропонується встановити, що особливий період - це період функціонування держави, під час якого здійснюються заходи щодо захисту суверенітету і територіальної цілісності для відсічі зовнішньої агресії, ліквідації (локалізації, нейтралізації) внутрішнього збройного конфлікту й масових проявів тероризму.

Особливий період настає з моменту, визначеного в указі Президента про введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях або з моменту набрання чинності указом про загальну або часткову мобілізацію, якщо воєнний стан не введено, і триває до завершення демобілізації.

Законопроектом також пропонується ввести норму, відповідно до якої громадяни, які за мотивами релігійних переконань не можуть проходити військову службу і не мають права на відстрочку від призову на військову службу по мобілізації, можуть проходити у разі потреби альтернативну (невійськову) службу.

Крім того, пропонується надати відстрочку від мобілізації священнослужителям, які закінчили вищі або середні духовні навчальні заклади і займають посади в релігійних організаціях.

Законопроект також пропонує зобов'язати підприємства сприяти роботі військових комісаріатів, зокрема забезпечувати оповіщення та прибуття мобілізованих співробітників на збірні пункти й у військові частини.

У разі оголошення мобілізації громадяни, які утримуються на військовому обліку, будуть зобов'язані в 10-денний строк з'явитися у військкомат.

Їм також заборонено буде міняти місце проживання без дозволу військкому.

Кабмін пропонує ввести нову редакцію закону з 1 січня 2018 року.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: