Вхiд на сайт
Авторизацiя

Середня зарплата українців до початку 2018 року зросте більш, ніж на третину – Рева

Середня зарплата українців до початку 2018 року зросте більш, ніж на третину – Рева
Міністерство соціальної політики України прогнозує зростання середньої зарплати на 37% – до 7,1 тис. гривень, – до початку 2018 року. Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики.

З 11 по 14 червня українська делегація, очолювана міністром соціальної політики України Андрієм Ревою, бере участь в 106-й сесії Міжнародної конференції праці, яка проходить в місті Женева (Швейцарія).

Міністр виступить перед учасниками сесії, щоб ознайомити Міжнародну конференцію з діяльністю уряду України щодо поліпшення умов праці українців – зокрема, Рева розповість про початок проведення реформи оплати праці.

"Першими кроками стало збільшення мінімальної заробітної плати на 100% і заходи щодо дотримання інфляції на помірному рівні. А до кінця 2017 року передбачається прогнозоване зростання середньої заробітної плати на 37%", – повідомляє прес-служба міністерства.

"Також реформа оплати праці передбачає перегляд встановлення заробітної плати з метою поступового підвищення реальної заробітної плати та ліквідації заборгованості по заробітній платі. Реформа оплати праці відбувається разом з модернізацією системи інспекції праці", – заявив Рева.

Нагадаємо, середня зарплата в Україні за підсумками травня перевищила минулорічний прогноз і склала 6 600 гривень.

Як повідомляв "Сегодня", реальна заробітна плата в Україні в місячному еквіваленті, тобто в порівнянні з березнем, знизилася на 2,3%. У той же час, в річному вираженні – в порівнянні з квітнем 2016 року – реальна зарплата в середньому підвищилася на 20,7%.

Номінальна зарплата в середньому по Україні склала в квітні 6 659 гривень при мінімальній зарплаті 3 200 гривень.
За підсумками березня в уряді України заявили, зростання зарплат в країні нарешті випередив зростання цін.

У той же час, результати соціологічного дослідження "Рейтинг", говорять про те, що українці ледве зводять кінці з кінцями, а в ООН і зовсім підрахували, що 60% українців перебувають за межею бідності.

Номінальна зарплата включає тарифні посадові оклади, премії, доплати, надбавки, оплату за невідпрацьований час, а також обов'язкові відрахування: податок на доходи фізичних осіб, військовий збір.

Реальна зарплата характеризує купівельну спроможність номінальної заробітної плати, з огляду на зміну споживчих цін на товари та послуги і рівень податків і обов'язкових платежів.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: