Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ситуація на Донбасі різко загострилася: серед військових серйозні втрати

Ситуація на Донбасі різко загострилася: серед військових серйозні втрати
За минулу добу на Донбасі бойовики 58 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, двічі – по житлових кварталах прифронтового населеного пункту, один раз обстріляли важливий об'єкт інфраструктури. В результаті бойових дій за минулу добу двоє українських воїнів загинули. Ще п'ятеро бійців ЗСУ отримали поранення.

Про це розповів сьогодні вранці спікер прес-центру штабу спецоперації підполковник Антон Миронович.

За його словами, на Приморському напрямку вчора зафіксовано більшість випадків застосування бойовиками зброї проти підрозділів української армії – 36 обстрілів. З заборонених Мінськими угодами 120-мм мінометів проросійські бандформування неодноразово били по наших укріпленнях в районі Богданівки. З такого ж озброєння, а також з артилерії калібру 122 мм, загарбники били поблизу Чермалика. По позиціях ЗСУ неподалік Красногорівки найманці вчора ввечері провели інтенсивний обстріл з танкових гармат, озброєння БМП та іншого озброєння. Не вщухали обстріли і на інших ділянках цього напрямку. Зокрема, поблизу Водяного, Гнутове, Новотроїцького та Талаківки противник систематично відкривав вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів. А окремі наші опорні пункти в околицях Мар'їнки і Красногорівки були обстріляні бандитами з 82-мм мінометів. До слова, кілька ворожих мін знову влучили в житлові квартали Красногорівки, в результаті чого одна місцева жителька отримала поранення.

На Донецькому напрямку незаконні збройні формування вчора 12 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. Найчастіше противник обстрілював позиції ЗСУ в передмісті Авдіївки. Ворог використовував 82-мм міномети, гранатомети різних модифікацій і стрілецьку зброю. В районі Верхньоторецька і Зайцеве бойовики також били по наших укріпленнях з мінометів калібру 82 мм. Біля Новолуганського, що на Світлодарській дузі, бандити відкривали вогонь з озброєння БМП, гранатометів і стрілецької зброї. Неподалік Невельського – з ручних протитанкових гранатометів.

Крім того, вчора ввечері бойовики в черговий раз обстріляли з мінометів калібру 120 мм Донецьку фільтрувальну станцію. Обставини і наслідки цього обстрілу з'ясовуються.

На Луганському напрямку за минулу добу зафіксовано 10 фактів використання противником зброї. Пізно ввечері бойовики з міномета калібру 120 мм відкривали вогонь по позиціях ЗСУ в районі Новоалександрівки. Протягом дня під ворожими обстрілами з гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів неодноразово виявлялися наші укріплення поблизу Новозванівки, Малинового, Кримського та Станиці Луганської.

Крім того, неподалік Станиці Луганської і Кримського бандити також застосовували проти українських воїнів озброєння БМП.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: