Вхiд на сайт
Авторизацiя

Митники пояснили ситуацію із ввезенням в Україну товарів, придбаних у закордонних інтернет-магазинах

Митники пояснили ситуацію із ввезенням в Україну товарів, придбаних у закордонних інтернет-магазинахОбмеження на ввезення в Україну товарів відомих брендів, придбаних у закордонних інтернет-магазинах, застосовуються лише у випадку, якщо ці товари є контрафактними або їх походження встановити не вдалося.

Про це заявив директор Департаменту організації митного контролю Державної фіскальної служби Олексій Василенко, передає УНІАН.

За його словами, Митний Кодекс України передбачає, що усі надходження імпортних товарів проходять обов'язкову перевірку, а правовласнику надається можливість визначити, чи є товар оригінальним. Якщо під час перевірки встановлюється факт контрафактності товару, він не потрапляє на митну територію України.

Василенко зазначив, що у разі відсутності порушень прав інтелектуальної власності правовласник інформує митницю про можливість поновлення митного оформлення такого товару. У більшості випадків саме так все і відбувається, і покупці отримують свій товар.

"Така процедура діє в Україні давно. З одного боку вона захищає права споживачів на отримання якісного оригінального товару, з іншого боку захищаються авторські права виробника", - зазначив посадовець ДФС.

При цьому Олексій Василенко категорично спростував інформацію про те, що митницям дана вказівка забороняти фізичним особам ввезення в Україну товарів, права на торговельні марки яких заявлені в митному реєстрі. "Митницям такі вказівки ні усно, ні письмово від ДФС не надходили", - сказав він.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що українська митниця може не пропустити через кордон товари 1146 торговельних марок, придбаних в інтернет-магазинах. Митниця затримує товари на підставі переліку об'єктів інтелектуального права, включеного до митного реєстру.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: