Вхiд на сайт
Авторизацiя

Москаль заявив, що Державна фіскальна служба повністю провалила підготовку України до введення безвізу

Москаль заявив, що Державна фіскальна служба повністю провалила підготовку України до введення безвізу
Президент України доручив провести спеціальну нараду й розглянути можливості якнайшвидшого відкриття нових пунктів пропуску між Україною та країнами Євросоюзу

Минулого тижня під час наради в Луцьку під головуванням Президента України голова Закарпатської ОДА заявив, що Державна фіскальна служба (ДФС) провалила підготовку України до введення безвізового режиму з каїнами Євросоюзу.

– Грантові гроші, виділені Євросоюзом на модернізацію двох міжнародних пунктів пропуску, що розташовані на Закарпатті («Ужгород – Вишнє Нємецке» на українсько-словацькому кордоні та «Лужанка – Берегшурань» на українсько-угорському кордоні), так і не використані, – наголосив Геннадій Москаль. – Хоча модернізація цих двох МПП значно прискорила би пропуск туристів як із боку України, так і в зворотному напрямку. Підрядники, яких підшукала ДФС, взяли 30 відсотків грошей і втекли, зараз ЄС проводить за даними фактами аудит.

По-друге, ще з 2015 року, одразу після мого призначення на Закарпаття, ми добиваємося відкриття 19-ти нових пунктів пропуску з країнами ЄС: 8 – з Угорщиною, 6 – із Румунією, 4 – зі Словаччиною і 1 – із Польщею. Багаторазово зверталися в з цього приводу в Кабмін, окремі міністерства та ДФС. На наші звернення накладалися «грізні» резолюції «До виконання», «Терміново розглянути» і т.д., але реальної роботи зроблено не було. Вдалося домовитися про відкриття тільки одного МПП – «Велика Паладь – Нодьгодош» на українсько-угорському кордоні. Закарпатська ОДА на своєму рівні вичерпала всі можливості для відкриття нових пунктів пропуску на кордоні України та Євросоюзу, але так і не відчула підтримки з боку центральних органів виконавчої влади.

Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів України, Міністерству закордонних справ, Державній фіскальній службі та Державній прикордонній службі найближчим часом провести спеціальну нараду з даного питання, на якій Г.Москаля визначено, як доповідача.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: