Вхiд на сайт
Авторизацiя

За добу в зоні АТО поранені вісім українських воїнів

За добу в зоні АТО поранені вісім українських воїнів


Вісім українських військовослужбовців отримали поранення в зоні проведення АТО на Донбасі за минулу добу, 27 травня.

Про це повідомив Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузянік, передає «Слово і Діло».

«За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих в лавах українських Збройних сил не було, вісім військовослужбовців отримали травми і поранення», - розповів А.Мотузяник на брифінгу в неділю в Києві.

Всього, за його словами, бойовики обстріляли позиції сил АТО в суботу 49 разів, з них 15 - з використанням важкого озброєння.

Зокрема, на луганському напрямку було зафіксовано 9 обстрілів, 4 з них з важкого озброєння. У с.Троіцьке Попаснянського району бойовики здійснили два артилерійських обстріли середньої потужності по позиціях українських військ, випустивши понад 50 122-мм снарядів.

«По одному мінометного обстрілу було в Кримському, Новоолександрівці і Новозванівці. В районі Станиці Луганській і її околиць ворог використовував виключно легке озброєння», - розповів А.Мотузянік.

На донецькому напрямку було зафіксовано 16 обстрілів, 7 з них з важкого озброєння. З артилерії бойовики обстріляли смт Зайцеве Бахмутського району. На ділянці фронту Авдіївка - Шахта Бутівка бойовики здійснили ще п'ять мінометних обстрілів.

На маріупольському напрямі було зафіксовано 24 обстріли, 4 з них з важкого озброєння. Більшість епізодів порушення режиму тиші припала на ділянку фронту Павлопіль - Широкино, в Павлополі бойовики провели мінометно-артилерійський обстріл середньої інтенсивності.

«Двічі ворог відкривав вогонь з мінометів по Чермалику. Також вчора ворог епізодично відкривав вогонь з легкого озброєння по Мар'їнці та застосовував озброєння на БМП по Новотроїцькому», - повідомив А.Мотузянік.

Нагадаємо, окупаційні війська вели вогонь по Крансногоровці Донецької області з «Градів», танків і мінометів. Раніше повідомлялося про трьох поранених.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: