Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Держприкордонслужбі пояснили правила в'їзду до ЄС

У Держприкордонслужбі пояснили правила в'їзду до ЄС
При виїзді українців з території України нічого не зміниться, а ось європейські прикордонники можуть зупинити і влаштувати “допит”.

Про це розповів у коментарі телеканалу “112 Україна” спікер ДПСУ Олег Слободян.

Він зазначив, що українські прикордонники перевірятимуть українців так само, як і завжди при виїзді з країни, однак звернув увагу на перетин європейського кордону людям з дітьми.

“Наприклад, буде їхати сім’я з дитиною: у батьків біометричні паспорти, а у дитини – проїзний документ. Для нас це буде підставою випустити цю сім’ю з країни. Але до країн ЄС з дитиною їм в’їхати не вдасться. Батькам можуть сказати: ви можете в’їжджати, а діти не мають такого права. Для цього потрібно мати біометричний паспорт для дитини”, – розповів Слободян.

За його словами, жодних додаткових документів при перетині кордонів ЄС не потрібно, крім біометричного паспорта. Однак він вказав на моменти, які можуть бути з іноземними прикордонниками.

“Ми прекрасно розуміємо, що будь-яка країна на в’їзді так чи інакше посилює заходи контролю і фільтрації громадян. Тому дуже велика ймовірність, особливо для громадян, які їдуть до країни ЄС вперше, що прикордонники на кордоні ЄС можуть їх зупинити, щоб з ними поспілкуватися і уточнити мету візиту. Уточнити, чи є у них заброньований готель, зворотні квитки. Якщо вони їдуть до родичів, то де ці родичі проживають, чи можуть вони з ними зв’язатися і чи є у них достатнє фінансове забезпечення. Тобто варіант сказати прикордоннику європейської країни “та от їду, буду у друга у Варшаві” і сподіватися, що на цьому діалог закінчився, не варто. Треба буде сказати, де цей друг живе, як його звуть”, – підкреслив спікер ДПСУ.

Він додав, що при в’їзді до ЄС у мандрівників мають бути кошти з розрахунку не менше визначеної цією країною суми на день на одну людину.

“Це може бути як виписка з особистого рахунку, так і готівка”, – підсумував Слободян.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: