Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сім причин їсти огірки кожен день

Сім причин їсти огірки кожен день
Користь огірків обумовлена наявністю корисних мікроелементів та пребіотиків у продукті

Огірки несуть в собі масу бонусів для здоров'я, якщо споживати їх регулярно.

Чим корисні огірки

Огірки – прекрасні джерела фітонутриєнтів, серед яких флавоноїди, лігнано і трітерпени, відомі своїми антиоксидантними, протизапальними і протираковими перевагами.

На додаток до цього, шкірка огірка містить важливу для нормального травлення клітковину і бета-каротин, який сприяє поліпшенню імунної функції, зору і стану шкіри.

Огірки можуть похвалитися низьким вмістом калорій, вуглеводів, натрію, жирів і холестерину.

Так, середній огірок містить всього 16 калорій, але при цьому 4% добової норми калію, 3% добової норми клітковини, 19% добової норми вітаміну К і 4% добової потреби у вітаміні С.

Гідратація

Огірки на 95% складаються з води, що робить їх не стільки альтернативою, скільки доповненням до тих двох літрів води, які слід випивати щодня. Експерти в області правильного харчування кажуть, що 20-30% води ми можемо і повинні отримувати з продуктів харчування, тож огірки тут виявляться відмінним вибором.

Профілактика раку

Огірки містять безліч фітонутриєнтів. Найцікавішими з них є кукурбітацин, які відносяться до класу тетрациклічних тритерпеноїдів і роблять кінчик огірка гірким.

Останніми роками дослідження цих речовин ведуться особливо активно, а одне з досліджень 2010 року, опубліковане в Scientific World Journal, дозволило навіть говорити про те, що саме кукурбітацини здатні допомогти в створенні ефективних ліків від раку. Journal of Cancer Research, наприклад, повідомляє, що кукурбітацини пригнічують ріст клітин раку підшлункової залози майже на 50%.

Водночас лігнано, інші фенольні сполуки, що містяться в огірках, здатні захистити від раку шляхом роботи з бактеріями в травному тракті. British Journal of Cancer наводить дані досліджень 2009 року, згідно з якими лігнано знижують ризик розвитку раку молочної залози. А дослідники Наукового медичного інституту Лайнуса Полінга виявили, що при регулярному надходженні лігнанів до організму знижується ризик розвитку раку простати.

Здоров'я кісток

Вчені з медичного центру Мерілендського університету з'ясували, що вітамін К має важливе значення для здоров'я кісток. Зокрема, достатнє його споживання знижує ризик переломів, а в поєднанні з вітаміном D – ущільнює кісткову тканину і позитивно впливає на баланс кальцію.

Молодість клітин

Як і інші продукти з високим вмістом антиоксидантів, огірки дозволяють нашому організму нормально функціонувати. Але не тільки. За даними досліджень, антиоксидантні сполуки заважають утворенню вільних радикалів, що, в свою чергу, запускає в клітинах процеси відновлення (тобто, омолодження). Іншими словами, точно так же, як скибочки огірка на обличчі можуть зняти набряки і запалення, салат з огірків поліпшить стан ваших внутрішніх органів.

Здоров'я серця

Вживання в їжу свіжих фруктів і овочів самих різних видів пов'язане зі зменшенням ризику розвитку таких захворювань, як хвороби серця, діабет, інсульт і ожиріння. Але щодо проблем з серцем і судинами огірки можуть бути особливо корисні за рахунок вмісту в них здорової дози калію. Дослідження, опубліковане в Archives of Internal Medicine, показало, що 4,069 мг калію щодня знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань та ішемічної хвороби серця на 37% і 49% відповідно.

Нормалізація травлення

За рахунок вмісту в них великої кількості клітковини і води, огірки природним чином нормалізують травні процеси і вирішують проблему запорів. Вчені з Університету Тафтса говорять про те, що ви можете отримати навіть більше переваг, якщо ви їстимете не свіжі, а солоні огірки. Справа в тому, що в процесі ферментації огірки насичуються пробіотиками, які культивують корисні бактерії в кишечнику. Це, втім, стосується лише домашніх солінь, оскільки в баночках з супермаркету можуть міститися непотрібні консерванти і стабілізатори.

Поліпшення пам'яті

Огірки містять фізетін, який останнім часом все частіше пов'язують із захистом нервових клітин від ушкоджень, поліпшенням пам'яті і зниженням ризику розвитку хвороби Альцгеймера.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: