Вхiд на сайт
Авторизацiя

Путівник по Закарпаттю вийшов у Празі

У Празі побачив світ новий путівник по Закарпатському краю України. Його автор Олена Крушинська подає в книжці як історію Закарпаття, яке в міжвоєнний період 1919–1939 років входило до складу Чехословаччини, так і розповідає про сучасне життя цього краю.
Путівник по Закарпаттю вийшов у Празі

Церква Святої Анни в Горянах, передмісті Ужгорода

Як зазначила Олена Крушинська у розмові з Радіо Свобода, вивченням пам’яток України вона займається вже давно.

«Ще коли я розпочала навчання в університеті і тільки почала подорожувати і цікавитись пам’ятками, я їздила в Карпати, в гори, там вперше в Колочаві, Буковці, Пилипці я побачила дерев’яні церкви, яким 200-300 років. Вони мене захопили тим, як виглядали, наполовину як витвір природи, і наполовину – як творіння людини. Саме з тих емоційних переживань і зродилось моє ставлення до України», – розповіла Олена Крушинська.
Путівник по Закарпаттю вийшов у Празі

4. Будинок з ведмедями, нині адміністративна будівля, Ужгород

У путівнику представлені найцікавіші архітектурні пам’ятки Закарпаття – замки і фортеці, кам’яні церкви, костели і синагоги, але передусім народна дерев’яна архітектура краю – дзвіниці й церкви. Особлива увага автора звернена до музеїв, експозиції яких є продовженням розмови про історію, традицій й культуру Закарпатського краю.
Путівник по Закарпаттю вийшов у Празі

2. Церква Святої Анни в Горянах, передмісті Ужгорода

Путівник допоможе всім зацікавленим у подорожі Закарпаттям краще пізнати його історію, природу, архітектуру і життя людей цього краю.
Путівник по Закарпаттю вийшов у Празі

Озеро Чорногори в Українських Карпатах



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: