Вхiд на сайт
Авторизацiя

У закарпатських лісах оселився зубр-гігант

Останнім часом в лісах Воловецького району місцеві жителі все частіше почали зустрічатися з величезним зубром.
У закарпатських лісах оселився зубр-гігант


Зі слів директора ДП «Воловецьке ЛГ» Василя Росола, він бачив його на відстані 300 метрів і останній раз в 9-11 кварталах, околицях сіл Нижні Ворота і Задільське.

«Так, зубр в угіддях Воловецького району дійсно зустрічається, бачили дорослого самця. Побачив перший раз його в минулому році, схожий на корову, тільки важить під 1200 кілограм, – розповів лісівник. Буквально у суботу, нам дзвонили і сказали, що бачили зубра на полі біля Нижньоворітського лісництва в кварталі 5, де раніше проходила вузькоколійка, – розповів Воловецького держлісгоспу Василь Росол. – Швидше за все, він мігрував зі Старосамбірського району або Білорусі, де тварин багато і за ними дуже серйозно доглядають природоохоронні служби», – додав пан Василь.

Директор держлісгоспу розповів, що поки він бачив самця, тому, швидше за все, він в Закарпатті поки один. Ще не відомо, повертається він назад в білоруську частину зони. «Ці тварини стадні. Коли самець стає дорослим, його виганяють, він починає ходити сам, іноді відходячи надто далеко», – пояснює директор.
Чоловік допускає, що поки самець зубра один. А щоб зубри прижилися у цій місцевості і тут виникло стадо, самцеві потрібні як мінімум кілька самок. Тому більш ймовірно, що прийде більше тварин, повідомляє zakarpatpost.net прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.


Якщо ви зустрілися з зубром

Попри свої значні розміри, зубри досить миролюбні, практично ніколи не нападають на людей і, як правило, уникають зустрічі з людиною. Якщо ви зустрілися з цією твариною, то близько не підходьте і не дратуйте тварину, тоді воно вас точно не зачепить, пояснили фахівці.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: