Вхiд на сайт
Авторизацiя

Медики назвали головну небезпеку суші

Медики назвали головну небезпеку суші
Зростаюча популярність суші в країнах Заходу провокує зростання паразитарних інфекцій. Це з'ясували португальські гастроентерологи і опублікували відповідне дослідження в журналі BMJ Case Reports.

Як приклад вони привели один з клінічних випадків: до лікарів з лихоманкою, яка тривала протягом тижня, а також з болями в епігастральній ділянці і блювотою звернувся 32-річний чоловік. Аналіз крові показав наявність в організмі запального процесу.

Зазначається, що спочатку причина нездужань була неясна, проте після того, як чоловік повідомив, що недавно, перед виникненням перерахованих симптомів, він з'їв суші, медики запідозрили у нього анізакідоз – паразитарне захворювання, викликане личинками нематод сімейства Anisakidae, що потрапляють до організму людини разом з сирою або слабосоленою морською рибою.

В ході ендоскопічного огляду вчені виявили на запаленій ділянці внутрішньої стінки шлунка чоловіка личинку хробака-паразита, що закріпилась на ній. Після видалення нематоди стан здоров'я пацієнта нормалізувався.

Автори закликають своїх колег-лікарів звертати увагу на характерні симптоми анізакідозу і ретельніше вибирати і готувати рибу до вживання в їжу.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: