Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як і за скільки отримати біометричний закордонний паспорт (Інфографіка)

Як і за скільки отримати біометричний закордонний паспорт (Інфографіка)
За умов безвізового режиму для перетину кордону з країнами-членами ЄС українцям буде достатньо мати біометричний закордонний паспорт та підтвердження мети поїздки.

На території ЄС українці зможуть перебувати до 90 днів протягом півроку, виняток – робота та навчання в ЄС, для яких, як і раніше, потрібна буде віза.

Куди звертатися і які документи потрібні для оформлення біометричного закордонного паспорта?

Де? Оформити біометричний документ можна у будь-якому підрозділі Міграційної служби, яка здійснює оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон, без прив’язки до місця реєстрації або проживання. За бажанням на прийом можна попередньо зареєструватися на порталі державних послуг www.igov.org.ua, а також оформити документ через державне підприємство «Документ».

Як? Для оформлення документа треба мати з собою паспорт громадянина України та ідентифікаційний код, а для дітей – свідоцтво про народження. Крім того, для тих, хто оформляє закордонний документ не вперше, необхідно мати раніше виданий закордонний паспорт або проїзний документ дитини. Переселенцям із зони АТО і Криму Міграційна служба радить надати додаткові документи з фото (наприклад, водійське посвідчення, військовий квиток, пенсійне посвідчення, пропуск на роботу тощо). На місці потрібно написати заяву на отримання паспорта, сфотографуватися і пройти дактилоскопію (зняття відбитків пальців). Діти до 12 років отримують біометричний документ без відбитків пальців.

Перед оформленням закордонного паспорта необхідно також сплатити консульський збір (вартість послуг та бланків).

Скільки? За даними Міграційної служби, оформлення закордонного паспорта протягом 20 робочих днів коштує 557,32 грн. За прискорену процедуру доведеться заплатити більше – 810,32 грн за оформлення протягом 7 робочих днів. Зверніть увагу, що мова йде про робочі, а не календарні дні.

Водночас, сервіс «Документ» пропонує оформлення біометричного закордонного паспорта за 957,32 грн протягом 20 робочих днів і за 1210,32 грн протягом 7 робочих днів.

Паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформляється дітям на 4 роки, а громадянам старше 16 років – терміном на 10 років.

Нагадаємо, біометричний закордонний паспорт зовні не відрізняється від звичайного і також має форму книжечки. Єдина видима відмінність – відмітка на обкладинці.

Суттєва різниця – це вбудований в обкладинку електронний чіп, який містить інформацію про власника (дані паспорта, зображення обличчя, електронний підпис і відбитки вказівних пальців).

Як і за скільки отримати біометричний закордонний паспорт (Інфографіка)


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (2)
Михайло 12 травня 2017 14:56
Не нравится 0 Нравится
То якщо начальнику свалявського відділення сподобається ваша одеже і він вибере вас із черги, жива черга до сраки((((

То якщо начальнику свалявського відділення сподобається ваш одяг і він Вас вибере з черги на прийом, жива черга до сраки бо там ще не всі дозріли дати на лапу.
Цитировать          1
павло 12 травня 2017 19:59
Не нравится 0 Нравится
А у нас у Міжгірьї уже другий місяць не працюють сервера.....,от інколи і находить думка що це все штучно робиться щоб давали їм на (лапу)
ну нема у народа віри до міграційної служби міжгіря.
Цитировать          2
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: