Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпаття атакувала гусінь: шкідник за тиждень знищує вічнозелені рослини (ВІДЕО)

Закарпаття атакувала гусінь: шкідник за тиждень знищує вічнозелені рослини (ВІДЕО)

На Закарпатті нашестя гусені. Садівники намагаються врятувати декоративні кущі від метелика-вогнівки. Шкідник усього за тиждень перетворює вічнозелену рослину на труху. Біологи ще не визначилися - чим труїти гусінь.
Володимир Суран помітив, що в саду потемніли кущі. Спочатку подумав - примерзли, але придивившись, побачив, що рослини обліпили гусениці.

"До 20 штук за один раз я на цьому кущі знаходжу. Вони з'їдають повністю все листя. Смакують особливо тими рослинами, де є молоденькі листя", - скаржиться Володимир Суран, житель Ужгорода.

Кущі вічнозелених рослин знищує гусінь метелика-вогнівки.

В Ужгороді висаджені тисячі кущів самшиту. Пошкоджені рослини видно здалеку. Як рятувати декоративні насадження, фахівці поки не визначилися. Хімічні пестициди - дієві, але застосовувати їх в парках і скверах заборонено.

"Це пестициди, які потрапляють в рослину, отруюють, відповідно, рослинні соки і приживлення, а комахи, харчуючись отруєним соком, гинуть", - говорить Віталій Симочко, доцент кафедри плодоовочівництва і виноградарства Ужгородського національного університету.

В якості альтернативи пропонують використовувати біопрепарати, але ще не закупили.

Якщо ж шкідника не зупинити, попереджають біологи, про вічнозелені кущі самшиту на Закарпатті доведеться забути. Атаку вогнівки вже порівнюють з нашестям сарани.
Деталі на відео:



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: