Вхiд на сайт
Авторизацiя

Полуниця подешевшала вдвічі: за скільки можна купити ягідку в Закарпатті

Полуниця подешевшала вдвічі: за скільки можна купити ягідку в ЗакарпаттіПолуниця за тиждень подешевшала наполовину. Про це повідомляє Тетяна Гетьман, експерт плодоовочевого ринку Східної Європи.
Першими відкрили сезон господарства Херсонської області з ціни 120-140 UAH/кг (4,14 – 4,83 EUR/кг). Вже в перших числах травня до них приєднались теплиці Закарпатської області. За даними "Інфо-Шувар", станом на 5 травня виробники Херсонскої та Одеської областей вже пропонують полуницю за ціною 65-75 UAH/кг (2,24-2,59 EUR/кг), а в селах Закарпаття ягоду можна придбати навіть по 50-60 UAH/кг (1,72 – 2,07 EUR/кг).

Полуничний сезон в теплицях цього року розпочався із запізненням на 7-10 днів через холодну весну. В 2016 році перша теплична полуниця з'явилась на ринку у 20-х числах квітня і коштувала майже на 20% дешевше, ніж на початку сезону 2017 року. Зараз цю ягоду пропонують в 1,5 -2 рази дорожче, ніж в цей день минулого року.

Сезон збору полуниці у відкритому ґрунті теж запізнюється мінімум на тиждень. Більшість господарств планують розпочати збір ягід лише у другій половині травня. Як повідомили "Інфо-Шувар" виробники південних та західних регіонів країни, погіршення погодних умов наприкінці квітня майже не відбилось на потенціальному врожаї. Деякі господарства навіть планують зібрати більше полуниці, ніж рік тому.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: