Вхiд на сайт
Авторизацiя

5 найбільш шкідливих сніданків: дієтологи назвали корисні аналоги

5 найбільш шкідливих сніданків: дієтологи назвали корисні аналоги
Сніданок – це запорука продуктивного дня, а також гарного самопочуття протягом усього дня. Однак, іноді ми вживаємо шкідливі сніданки, навіть не задумуючись про те, як ми шкодимо своєму організму.

Дієтологи назвали п’ятірку найбільш шкідливих сніданків і розповіли, чим їх можна замінити.

Випічка: торти, круасани та кекси

Перше, що приходить в голову – це класичний французькій сніданок з кавою та круасаном. Але такий сніданок шкідливий як для здоров’я, так і для вашої фігури. Як пояснюють дієтологи, насититися надовго таким сніданком не вийде – вже через годину ви знову будете голодними.

Окрім того, швидкі вуглеводи викликають різкі стрибки рівня цукру в крові, що є серйозним випробуванням для організму і може вивести з ладу підшлункову залозу.

Чим замінити

Чудова альтернатива випічці – дієтичний пиріг з яєць, сиру та меду. Збийте всі інгредієнти в блендері та запечіть у духовці. Можна вживати разом із нежирними йогуртом чи медом.

Солодощі: цукерки, шоколад

Глюкоза із кавою на голодний шлунок – зовсім погана ідея. Солодощі підвищать рівень глюкози в крові, але дадуть небагато енергії. Вже через півгодини ви захочете знову їсти. До того ж, такий "сніданок" погано позначиться на роботі всього шлунково-кишкового тракту.

Чим замінити

Якщо ж дуже хочеться солодкого зранку – замініть солодощі на зефір, мармелад чи чорний шоколад. Але передувати таким ласощам повинен повноцінний сніданок, після чого ви можете себе побалувати невеликою порцією солоденького.

Кукурудзяні пластівці з молоком

В те, що такий сніданок корисний, нас змусила повірити реклама. Пластівці, зазвичай, містять дуже багато цурку та смакових добавок. А корисних речовин – злаків – містять лише 2% від усіх готових сніданків. Вражає, правда?

Чим замінити

Дієтологи в один голос радять вживати вівсянку – солодку чи солену, вже за бажанням. До того ж, ви можете залити вівсянку ще звечора і на ранок отримаєте готовий, а головне корисний сніданок.

Каші швидкого приготування

Такі каші також містять надзвичайно мало клітковини. До того ж, ці каші теж містять занадто багато цукру та смакових добавок. Корисних елементів там мало, тому така каша навіть не порівняється із гречкою чи вівсянкою.

Чим замінити

Заміть іншими кашами – гречкою, вівсянкою чи будь-якою іншою улюбленою крупою. Варяться вони досить швидко, а от корисні від них – в рази більше.

Традиційний бутерброд із ковбасою

По-перше, в ковбасних виробах дуже мало м’яса. І якщо ви думаєте, що снідаєте саме ним – то глибоко помиляєтесь. До того ж, в поєднанні з маслом та білим хлібом – це не позначиться корисно на вашій фігурі та й здоров'ї загалом.

Чим замінити

Замініть ковбасу на запечену чи копчену курку чи індичку. Білий хліб заміть на цільнозерновий чи житній хліб. Відмовтесь від масла чи майонезу. І такий бутерброд буде і корисним, і набагато смачнішим.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: