Вхiд на сайт
Авторизацiя

Нищук назвав «чутками» інформацію про дискваліфікацію України на «Євробаченні»

Нищук назвав «чутками» інформацію про дискваліфікацію України на «Євробаченні»
Міністр культури Євген Нищук заявив, що інформація про можливу дискваліфікацію України на 3 роки від участі в Євробаченні через скандал щодо учасниці від РФ — «лише чутки».

«Поки не готовий коментувати цю ситуацію, тому що інформація щодо дискваліфікації України на три роки — лише чутки. Ми не маємо ніяких офіційних листів, щоб про це говорити», – заявив Нищук в інтерв’ю Eurovision.ua.

«Україна – відкрита мультикультурна країна, проте ситуація із представницею РФ на Євробаченні – це очевидна провокація. І тут всі наперед розуміли, що є конкретні закони України. Ми перебуваємо фактично у стані війни. У кожній країні є закон, і питання закону не обговорюється. Тому ми зробили все так, як того вимагав закон», – пояснив він.

Нагадаємо, у березні СБУ заборонила в’їзд на три роки в Україну Юлії Самойловій, оскільки вона відвідувала анексований Крим. У зв’язку з цим російський медіахолдинг ВГТРК (канали «Росія-1», «Росія-24», «РТР-Планета» і ін.) і «Перший канал» офіційно відмовилися від трансляції конкурсу.

Європейський мовний союз, який організовує Євробачення, наступного тижня розгляне питання про застосування санкцій до України і Росії за ситуацію, яка склалася в цьому році в зв’язку з учасницею конкурсу від РФ.

Як заявив глава оргкомітету конкурсу Франк-Дітер Фрайлін, своє рішення союз оголосить вже після конкурсу, ймовірно, в рамках засідання 12 червня.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: