Вхiд на сайт
Авторизацiя

Уряд схвалив унормування підзаконних актів з енергозбереження відповідно до європейських стандартів

Уряд схвалив унормування підзаконних актів з енергозбереження відповідно до європейських стандартів
26 квітня на засіданні Уряду схвалено розроблений Держенергоефективності проект постанови Уряду, мета якого – привести неактуальні законодавчі акти з питань контролю у сфері енергозбереження у відповідність до чинного законодавства та правової практики країн ЄС.

«Найголовніше, що відповідними змінами до деяких законодавчих актів ми унормовуємо законодавче поле, яке стає простішим та зрозумілішим для бізнесу. Інвестори будуть економити час й потужніше працювати на економіку нашої країни, оминаючи бюрократичні бар’єри», – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

«Проект акту передбачає внесення змін до рішень Уряду щодо виключення функцій Держенергоефективності, не передбачених актами законодавства вищої юридичної сили. Більше того, вони суперечать чинному законодавству, адже положенням про Агентство функцій здійснення контролю не передбачено. Крім цього, заходів контролю, що були передбачені у Законі України «Про енергозбереження» до 2012 року, на сьогодні не існує в жодній розвиненій країні. Натомість більшість країн ЄС застосовують механізми стимулювання та фіскальні інструменти, такі як екологічні та енергетичні податки та збори», – зауважив Голова Агентства.

Над впровадженням подібних механізмів в Україні Агентство наразі працює. Зокрема, вже розроблено Концепцію стимулювання енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії для промислових підприємств.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: