Вхiд на сайт
Авторизацiя

Рейтингове агентство Fitch прогнозує зниження темпів зростання українського ВВП в 2017 році

Рейтингове агентство Fitch прогнозує зниження темпів зростання українського ВВП в 2017 році


Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує зниження темпів зростання українського ВВП в 2017 році до 2%, у порівнянні з 2,3%, досягнутими в 2016 році.

Про це повідомляється у звіті, опублікованому на сайті агентства.

«Ріст ВВП України в 2016 році на 2,3% перевищив очікування, але блокада (блокада товарообігу з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей – УНІАН) буде негативно впливати на видобувну, металургійну та електроенергетичну галузі. Ми прогнозуємо, що ріст зменшиться до 2% в 2017 році перед збільшенням до рівня 3% у 2018 році на фоні покращення споживчого попиту та інвестування», - зазначили автори документу.

Також прогнозується, що середній рівень інфляції в 2017 році знизиться до 11,2% з 14,9% за 2016 рік. В агентстві також підтвердили довгостроковий рейтинг дефолту України в іноземній та національній валюті на рівні «В-» (істотно недостатній рівень кредитоспроможності).


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: