Вхiд на сайт
Авторизацiя

СБУ викрила низку компаній на використанні російських шпигунських програм

СБУ викрила низку компаній на використанні російських шпигунських програм
Виявлене програмне забезпечення має приховані функції доступу до обмеженої інформації. СБУ викрила керівництво восьми компаній на продажі та використанні забороненого шпигунського програмного забезпечення виробництва РФ.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Минулого року правоохоронці у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України, припинили діяльність комерційної структури, яка незаконно реалізовувала в Україні російське програмне забезпечення (ПЗ). Під час досудового слідства оперативники спецслужби встановили декілька фірм, товариств та компаній, керівництво яких свідомо закупило нелегальне ПЗ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, співробітники СБУ провели обшуки та вилучили комп'ютерну техніку у восьми компаніях, які використовували та реалізовували шпигунське російське програмне забезпечення з прихованими функціями негласного доступу, у тому числі до інформації з обмеженим доступом.

Наразі триває встановлення осіб, причетних до використання та розповсюдження шпигунських програм виробництва РФ, які, згідно з висновком експертів, належать до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації. Також з'ясовуються завдані національним інтересам України збитки.

"СБУ наголошує, що, починаючи з 2014 року у період збройної агресії проти України спеціальними та розвідувальними органами РФ активно використовуються комп'ютерні програми і спеціальні технічні засоби для негласного отримання розвідувальної інформації. Російські спецслужби зацікавлені в отриманні доступу до інформації об'єктів критичної інфраструктури, а також підприємств, які мають важливе оборонне значення. Подібне програмне забезпечення встановлюється як на персональні комп'ютери, так і на мобільні термінали для отримання доступу до електронної пошти, месенджерів та телефонних розмов", - пояснили у відомстві, додавши, що отримана таким чином інформація використовується на шкоду суверенності, територіальної цілісності, недоторканності, обороноздатності, державній економічній та інформаційній безпеці України.

Наразі триває слідство.



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: