Вхiд на сайт
Авторизацiя

Міністр екології анонсував запуск першої сонячної електростанції в Чорнобильській зоні

Міністр екології анонсував запуск першої сонячної електростанції в Чорнобильській зоні
Міністр екології Остап Семерак заявив, що влітку в Чорнобильській зоні може розпочати свою роботу перша сонячна електростанція.

В інтерв’ю "Громадському" міністр нагадав, що наприкінці минулого року було оголошено про збір заявок від інвесторів на будівництво сонячних електростанцій у зоні відчуження.

"До 1 березня ми збирали ці заявки і отримали понад 50. Сьогодні проводимо підготовчу роботу щодо старту цих проектів", - розповів Семерак.

За його словами, потенціал Чорнобильської зони дозволяє дати можливість реалізувати усі ці заявки.

"Чорнобильська станція мала 4 енергоблоки, а планувалося їх в радянські часи збудувати аж 12. Мережі, які будувалися, були доволі потужними. Я думаю, що ми можемо, при правильній організації роботи забезпечити інтерес всіх інвесторів, які прийшли", — сказав міністр.

За його оцінками, йдеться про виробництво в межах 2,5 тисяч МВт електроенергії.

"Це величина, співрозмірна з двома енергоблоками атомних електростанцій", — додав він.

Також Семерак розповів, що перший проект відновлювальної сонячної енергетики на території Чорнобильської зони вже почали реалізовувати.

"Сьогодні можемо говорити про першу приватну інвестицію у цю зону. Це невеличка сонячна станція, яка вже будується. Це український інвестор", — сказав міністр.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: