Вхiд на сайт
Авторизацiя

Який термін придатності їжі, приготованої на Великдень?

Який термін придатності їжі, приготованої на Великдень? До Пасхи кожен українець намагається якнайкраще впорядкувати святковий стіл. Часто люди забувають про те, що продукти, приготовані до свят завчасно, мають термін придатності. Скільки годин можна тримати в холодильнику салати та інші холодні закуски? .

Якщо Ви приготували салат або холодну закуску, при цьому заправили їх майонезом або сметаною – термін придатності такої страви не більше 24 годин, за умови, що вона завжди знаходилася в холодильнику. Якщо ж салат простояв на столі, наприклад, 2-3 години, після чого був поставлений у холодильник, то термін придатності такої стави вдвічі менший.

Усі консерви, які вже були відкриті (шпроти, скумбрія, бички тощо) зберігаються у холодильнику не більше двох діб. Однак їх не можна зберігати у бляшанці, в яких вони продаються. Залишки їжі потрібно перекласти у чистий пластиковий або скляний контейнер, оскільки в залізній тарі проходить швидкий процес окислення.

Дієтологи стверджують, що всі м’ясні та сирні нарізки мають бути на столі не більше 10-ти годин, такий термін придатності і в риби. Холодець, який українці так полюбляють тримати по 2 тижні в холодильнику, насправді безпечний для людського організму тільки в перші 36 годин. У святковий кошик люди часто ставлять масло. Звичайне селянське масло можна зберігати в холодильнику понад тиждень, маргарин – більше місяця. Паска втрачає свою текстуру та свіжість через 4 дні.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: