Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сезон кліщів розпочався: як уберегтися від укусів комах

Сезон кліщів розпочався: як уберегтися від укусів комахЦього року кліщі прокинулись рано, зараз у них пік активності. Щороку кількість українців, які заражаються інфекційними захворюваннями внаслідок укусу кліщів, збільшується.

Укус кліща загрожує енцефалітом і хворобою Лайма, також відомою як бореліоз. І якщо першим заражаються одиниці, то бореліоз став серйозною проблемою для багатьох. Хвороба уражає нервову та серцево-судинну системи, суглоби та опорно-руховий апарат.

Якщо вкусив кліщ, бажано не зволікати і звернутись у травмпункт. Там його дістануть і відразу передадуть у лабораторію на аналізи.

Якщо такої змоги немає, то варто обережно викрутити його пінцетом, ниткою або спеціальним гачком, який можна придбати в аптеці. Місце укусу обробити спиртом. А з олією, підрізаними шприцами, ацетоном та іншими сумнівними методами радять не експериментувати.

Читайте також: Як зрозуміти, що після укусу кліща ви заразилися? Ознаки і симптоми

Те саме стосується і домашніх улюбленців. Після прогулянки в першу чергу перевірте лапи, живіт та морду. Якщо ж після укусу пес ослаб, погано їсть, а білки очей пожовтіли, терміново зверніться до ветеринара. Кліщи переносять багато небезпечних захворювань для домашніх улюбленців

Тож якщо збираєтеся відпочивати на природу, вдягайте щільний світлий одяг, головний убір та запасіться спеціальним спреєм або ж кремом. Особливо зараз, адже хімічну обробку зелених зон від кліщів проведуть лише тоді, коли відквітнуть дерева. Про домашніх улюбленців краще подбати заздалегідь, та обробити їх засобами проти кліщів до початку сезону.

Автор: Оксана Тропотяга


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: