Вхiд на сайт
Авторизацiя

Завтра в Ужгороді відбудеться театралізований флешмоб та фаєр–шоу

Завтра в Ужгороді відбудеться театралізований флешмоб та фаєр–шоу
Цікаві театралізовані акції відбудуться в рамках міжнародної конференції "Карпатські легенди", що триватиме в обласному центрі Закарпаття 4-6 квітня.

Завтра, 4 квітня, о 19.00 Закарпатський академічний обласний театр ляльок запрошує глядачів на безкоштовний перегляд вистави Павла Угера й Івана Согела "Чарівна повітряна куля". Після вистави о 20.00 на площі Театральній відбудуться також театралізований флешмоб та файєр–шоу.

Акції пройдуть у рамках міжнародної конференції "Карпатські легенди", яка триватиме з 4 до 6 квітня в Ужгороді та словацькому місті Кошиці. Організатори заходу – Кошицький театр ляльок та Асоціація студентів-економістів Закарпаття.

Конференція "Карпатські легенди" є своєрідним підсумком унікального міжнародного проекту "Подорожуючі ляльки", який протягом трьох років реалізовувався в Закарпатській області та Кошицькому краї Словаччини, повідомляє Ніна Малишка, театрознавець.

Мета проекту "Подорожуючі ляльки", який отримав підтримку норвезького фінансового механізму для співробітництва з Україною і проходив під гаслом "Норвезькі Гранти – Співпрацею до загальних цінностей" – це розширення обізнаності про прикордонні регіони України та Словаччини, презентація спільної культурної спадщини інноваційним методом, спрямованим пріоритетно на дітей, а також підвищення туристичної привабливості регіонів.

Згідно з умовами проекту "Подорожуючи ляльки", словацька сторона здійснювала виробництво десяти телевізійних лялькових постановок, заснованих на темах і місцях, які об’єднують обидва прикордонні регіони, а українська сторона, зокрема, Закарпатський академічний обласний театр ляльок, створював театральну постановку, яка складається з вищезазначених десяти частин і включена до репертуару обох театрів. Результатом напруженої роботи стала вистава "Чарівна повітряна куля", що складається з двох окремих частин – словацької та української. Спільні покази вистави минулого року пройшли у десяти населених пунктах Закарпаття та Східної Словаччини.

Безкоштовно переглянути українську частину вистави "Чарівна повітряна куля" закарпатські лялькарі й запрошують усіх охочих.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: