Вхiд на сайт
Авторизацiя

З 1 квітня збільшився розмір допомоги з безробіття

Мінімальний розмір допомоги з безробіття застрахованих осіб, страховий стаж яких становив не менше шести місяців, збільшився на 120 гривень.

З 1 квітня збільшився розмір допомоги з безробіття


Про це свідчить постанова правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття від 19 січня №132.

Дана норма стосується застрахованих осіб, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації в центрі зайнятості, становив не менше 6 місяців.

Такі громадяни мають право на одержання допомоги з безробіття, розмір якої залежить від розміру заробітної плати за останнім місцем роботи, страхового стажу та причини звільнення, проте не може бути меншим, ніж 1 280 гривень.

При цьому максимальний розмір допомоги з безробіття не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що на даний момент становить 6 400 гривень.

Загальна тривалість виплати зазначеної допомоги не може перевищувати 360 календарних днів протягом 2 років, а для осіб передпенсійного віку (за 2 роки до настання права на пенсію) тривалість виплати допомоги з безробіття не може перевищувати 720 календарних днів.

Як повідомлялося, кабінет міністрів затвердив бюджет Фонду загальнодержавного державного соціального страхування на випадок безробіття з доходами 10,5 млрд гривень і видатками 10,3 млрд гривень на 2017 рік.

Резерв коштів для виплати допомоги з безробіття становить 176,3 млн гривень.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: