Вхiд на сайт
Авторизацiя

Що стається з вашим тілом, коли ви їсте цукор: цікаві факти

Солодкі цукерки чи печиво залишають по собі не лише приємні відчуття, а й шкоду для організму.

Що стається з вашим тілом, коли ви їсте цукор: цікаві факти


8 речей, які стаються з вашим організмом, коли ви вживаєте багато цукру в продуктах.

Зниження активності мозку

Дослідження, проведене на тваринах, показує, що фруктоза активізує центр винагородження мозку, який з часом може негативно позначитись на вашій працездатності та пам’яті.

Підняття апетиту

Як розповідають вчені, фруктоза може впливати на відчуття ситості,через що ні цукерки, ні будь-яка інша солодка їжа не втамує вашого голоду.

Старіння шкіри

Надлишок цукру може перешкоджати відновленню колагену, який допомагає шкірі виглядати пружною. Тому надмірне вживання ласощів призводить до втрати еластичності шкіри та передчасних зморшок.

Ожиріння тіла

Оскільки печінка має вроджену здатність перетворювати цукор в енергію, то фруктоза, що залишається, сприяє ожирінню. Також цукор може розвинути другий тип діабету та серцево-судинні захворювання.

Страждають клітини організму

Фруктоза пришвидшує звичайний процес окислення клітин. Як результат, протеїни, тканини та органи можуть пошкоджуватись. Це може призвести до пов’язаних з серцем хвороб, включаючи захворювання печінки, ниркову недостатність і катаракту.

Залежність від солодкого

Як зазначають вчені, вживання цукру веде до вивільнення допаміну – нейропередачі, що змушує нас хотіти ще. Оскільки рецептори нейронів стимулюються, люди потребують більшої дози допаміну, щоб отримати такий же заряд, як до цього.

Виникнення стресу

Скільки би ви не їли солодкого в стресових ситуаціях, ви його лише підживлюєте. Адже цукерки можуть знизити рівень стресового гормону кортизону на найближчий час. Але якщо продовжувати їсти солодке – ви збільшите ризик імунорезистентності. Тобто клітини організму менше реагуватимуть на інсулін. А це призводить до стресу тіла зсередини.

Енергія підстрибує, а потім різко падає

Очищені вуглеводи, які є у хлібі та пасті, наприклад, швидко викидають глюкозу в кров. Тому ви можете почуватись дуже енергійними зовсім недовго. Цей скачок бадьорості може зробити вас більш млявим пізніше. А ось збагачені білком перекуси – грецький йогурт зі свіжими ягодами, чи свіжі овочі з гумусом – допоможуть стабілізувати рівень цукру в крові і протримають вас "у сідлі" довше.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: