Вхiд на сайт
Авторизацiя

СБУ розпочала спеціальне досудове розслідування стосовно громадянина Росії за вербування закарпатських заробітчан

Співробітники Служби безпеки України викрили агентурну мережу російських спецслужб, організатори якої в Росії вербували закарпатських заробітчан для участі у проплачених акціях.

СБУ розпочала спеціальне досудове розслідування стосовно громадянина Росії за вербування закарпатських заробітчан


Правоохоронці встановили, що в Москві під прикриттям громадської організації російські спецслужби вербували мешканців Закарпаття. Під час «семінарів» та «конференцій» куратори відпрацьовували жителям регіону завдання, зокрема проведення агітації на підтримку автономізації Закарпатської області. Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Співробітники спецслужби задокументували протиправну діяльність одного з керівників громадської організації – колишнього співробітника спецслужб РФ. У 2015 році він завербував декількох мешканців Закарпаття, які за гроші погодилися брати учать у перекритті в регіоні доріг, проведенні протестних акцій проти мобілізації, а також мітингів на підтримку автономізації області, створення фейкової республіки «Підкарпатська Русь». Оперативники СБ України встановили, що куратор передавав агентам інструкції, в яких описувалися деталі організації необхідних Кремлю протестів – від місця проведення, кількості людей – до тексту лозунгів і вимог.

Дії громадянина Росії слідчі Управління СБУ в Закарпатській області кваліфікували за ч. 3 ст. 110-2 (Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) та ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Громадянин РФ оголошений у розшук. Стосовно нього розпочато спеціальне досудове розслідування, оскільки він постійно перебуває в Росії.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
Ким Чен Ын 30 березня 2017 12:56
Не нравится 0 Нравится
Перемога! Слава храбрым СРУшникам! Когда уже возьмутся за жидонацистских орангутангов-блокировщиков, мм?
Цитировать          1
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: