Вхiд на сайт
Авторизацiя

Весняний детокс: як очистити розум

Весняний детокс – це не лише очищення тіла. Наше тіло нерозривно пов'язане із думками, а позитивний психічний і духовний стан добре впливають на наш організм. Тому правильно харчуючись та виводячи шлаки і токсини із організму, не слід забувати про порятунок від духовної інтоксикації розуму, який страждає від негативу.
Весняний детокс: як очистити розум

До ментальних (духовних) токсинів належать стрес, гнів, страх та негативний спосіб мислення. Приміром, стрес "зношує" нас, робить більш схильними до хвороб і залишає у пригніченому стані. Це може серйозно позначитися на функціонуванні мозку і здатності зосереджуватися.

А нестриманість, швидка зміна настрою і часті спалахи гніву не лише додають сліз у нашому житті, але й свідчать про те, що запальний характер краще "пригасити". Бо гнів, який накопичується, у майбутньому може вдарити по здоров'ю.

Додає душевних мук і страх перед проблемами чи відповідальністю. Щоб позбавитися від цього ментального токсину, слід знати свої страхи в обличчя і бути готовим протистояти їм.

Дослідження довели, що люди, які переважно думають про погане, більше страждають від вірусних захворювань і мають слабший імунітет.

Виникає питання "А як же досягти чистоти розуму?". Існує низка неважких засобів і технік, які можна легко застосовувати у своєму житті, щоб позбавитися від ментальних токсинів.

1. Перша порада – банальна – міцний сон. Сон життєво необхідний для душевного здоров'я, оскільки вві сні мозок може хоч трішки "вимкнутися", перезавантажитися, видалити непотрібну інформацію і "завантажити" важливу. Крім того, уві сні мозок опрацьовує наші емоції. Він "програє" ймовірні сценарії розвитку подій і підсвідомі думки та намагається їх транслювати у свідомість. Тому так важливо відпочивати на широкому ліжку, у затишному місці і лягати спати раніше.

2. Чистоти додасть розуму медитація. Вона допоможе вам розслабитися і навчить мозок концентруватися на тому, що важливо. Для початку спробуйте спостерігати за тим, що відбувається як сторонній, не втягуючи себе у процес. Це допоможе вам не так бурхливо реагувати на події і різноманітні ситуації в житті. Існує безліч видів медитації і технік їх виконання, які легко знайти в Інтернеті чи у відповідній літературі. Просто кожного дня знаходьте час для медитації заради очищення власного розуму і насолоджуйтеся цим моментом. Доповнити вправи з медитації можна повільною музикою або ароматами екзотичних пахощів чи ефірних олій, які повільно нагріваються в аромалампі.

3. Важливим для очищення розуму під час весняного детоксу є зміна способу мислення. Одна із життєвих мудростей говорить: якщо неможливо змінити обставини, слід змінити своє ставлення до них. Але, на жаль, люди схильні до того, щоб думати про погане, часто прокручувати негативні сценарії розвитку подій в голові, жаліти себе тощо. Таким чином утворюється порочне коло – ви забуваєте про позитив у вашому житті. Тому спробуйте зосередитися на чомусь позитивному – на прекрасному заході сонця чи на любові вашої родини і друзів. Хваліть себе щодня, радійте маленьким дрібницям і смійтеся для того, щоб повною мірою відчути позитивні емоції.

4. Останній крок очищення розуму – внутрішнє умиротворення. Для цього слід відволіктися від щоденних життєвих стресів. "Підживіть" свій дух, зробіть щось спокійне, не пов'язане з буденним хаосом. Наприклад, посидіть декілька хвилин у тиші, послухайте спокійну музику, прогуляйтеся на свіжому повітрі, сходіть на розслаблювальний масаж. Оберіть те заняття, яке відповідає вашим смакам і настрою.

Гарного вам весняного очищення!

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: