Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні ввели щомісячну абонплату за підключення до системи газопостачання

В Україні ввели щомісячну абонплату за підключення до системи газопостачання


Національна комісія держрегулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) установила для населення й промислових споживачів тарифи за розподіл природного газу як плату за приєднану потужність. Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії.

Нові тарифи, по суті, є абонплатою за підключення до системи газопостачання й оплачуються щомісяця на підставі потужності лічильника й поза залежністю від фактичного обсягу споживання.

У ці тарифи на розподіл газу фактично закладено витрати "Укртрансгазу" на транспортування газу магістральними газопроводами до газорозподільних систем (порядку 23% у структурі тарифу).

Для побутових споживачів (населення) тариф за розподіл встановлено істотно нижче тарифу для промспоживачів, з метою соціального захисту.

Протягом 3 років рівні тарифів для побутових і непобутових споживачів буде вирівняно.

Для прикладу, з 1 квітня тариф на розподіл газу для побутових споживачів компанії "Київоблгаз" становитиме 2,549 коп./куб. м на годину, для промислових - 3,607 коп./куб. м на годину (всі тарифи без ПДВ)

При цьому в Києві для побутових і непобутових споживачів ПАТ "Київгаз" тариф буде однаковий - 1,273 коп./куб. м на годину. На Закарпатті ціни дещо більші: для населення встановлено ціну 3,885, а для непобутових споживачів - 4,255 коп./куб. м

За інформацією комісії, така абонплата на розподіл для найпоширенішого типу лічильника (G4, 54% від загальної кількості абонентів і порядку 80% від загального споживання у країні) на місяць буде становити близько 92 гривні/місяць.

До слова, 22 березня Кабінет Міністрів продовжив ще на 1 рік до 1 квітня 2018 року дію спеціальних зобов'язань Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" і обласних газопостачальних компаній поставляти газ населенню й підприємствам теплокомуненерго.

Постановою про продовження спецзобов'язань регулюються тільки ціни продажу "Нафтогазом" газу як товару (4 942 гривень/тис. куб. м без ПДВ), водночас у попередній редакції (діє до 1 квітня 2017 року) Кабмін визначає також граничні, кінцеві ціни на газ для населення (6 879 гривень/тис. куб. м з урахуванням всіх витрат на транспортування, податки й торговельні націнки).

Виходячи із цього, з 1 квітня 2017 року відбудеться поділ ціни на газ для населення на ціну газу як товару (4 942 гривень/тис. куб. м плюс гранична торговельна націнка газопостачальної компанії 2,5%) і плати за його транспортування й розподіл (так звана абонплата, що споживач буде оплачувати регулярно, незважаючи на обсяги споживання).

Тарифи на послуги розподілу природного газу:
В Україні ввели щомісячну абонплату за підключення до системи газопостачання
В Україні ввели щомісячну абонплату за підключення до системи газопостачання
В Україні ввели щомісячну абонплату за підключення до системи газопостачання


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: