Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді українські та угорські експерти обговорили питання охорони якості вод річки Тиса

В Ужгороді відбулася зустріч українсько-угорської робочої групи з питань охорони якості вод, участь у якій з української сторони взяли спеціалісти Держекоінспекції у Закарпатській області та Басейнового управління водних ресурсів р.Тиса, з угорської сторони – представники Верхнє-Тисайської Дирекціії водного господарства та Урядової адміністрації області Саболч-Сатмар-Берег (м.Ніредьгаза).

В Ужгороді українські та угорські експерти обговорили питання охорони якості вод річки Тиса


Захід пройшов на виконання Угоди між Урядом України та Урядом Угорської Республіки та у відповідності до “Порядку проведення на українсько-угорських прикордонних водах відборів проб, аналізу, оцінки якості води та заходи, що вживаються при надзвичайних забрудненнях”.

Українськими та угорськими експертами дано оцінку стану якості води в прикордонних створах р.Тиса (Тисабеч/Тисауйлак (Вилок) і Загонь/Чоп) та зазначено, що протягом 2016 року на українсько-угорській прикордонній ділянці р.Тиса надзвичайних забруднень транскордонного характеру не зафіксовано. Також було оцінено результати зовнішньо-лабораторного контролю якості вимірювань, за підсумками якого відділ інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Закарпатській області отримав “відмінну” оцінку.

Робочою групою підготовлено план роботи на період ІІ квартал 2017 року – І квартал 2018 року та звіт про стан якості прикордонних вод та надзвичайні забруднення за 2016 рік для Уповноважених Урядів України та Угорщини з питань водного господарства на прикордонних водах.

За результатами зустрічі керівник української частини, заступник начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Оксана Фенцик та керівник угорської частини, начальник відділу Верхнє-Тисайської Дирекції водного господарства Йожеф Вереш підписали відповідний протокол, – інформують у Державній екологічній інспекції у Закарпатській області.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: