Вхiд на сайт
Авторизацiя

Увага! На водоймах Закарпаття стартує нерестова заборона на вилов риби: на порушників чекають штрафи

Увага! На водоймах Закарпаття стартує нерестова заборона на вилов риби: на порушників чекають штрафи


Нерестова заборона триватиме з 25 березня до 15 травня 2017 року. З відповідним наказом Управління Держрибагентства у Закарпатській області можна ознайомитись на веб-сайті Держрибагентства в розділі «Новини територіальних управлінь» за посиланням. В документі міститься інформація про дату початку та закінчення нерестової заборони, заборонені та дозволені місця для вилову, заборонену під час нересту діяльність.

Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об’єктах України, встановлено заборону промислового та любительського рибальства, заборону на організацію змагань з рибальства, на добування водних живих ресурсів на час ходу риби на нерест, на проведення підводного полювання, на пересування плавучих засобів (човнів), на проведення днопоглиблювальних, вибухових та інших видів робіт, на добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо). Дозволено виключно любительське рибальство за межами нерестовищ однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега у межах населеного пункту у дозволених місцях.

За здійснення браконьєрського вилову риби сітними, колючими знаряддями лову, електрострумом, вибухівкою тощо забороненими знаряддями передбачена адміністративна (розмір штрафу становить для громадян 340 – 680 гривень, для посадових осіб 510 – 850 гривень) та кримінальна відповідальність (розмір штрафу 3400 – 6800 гривень, або позбавлення волі строком до 3 років), з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів. Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину незалежно від її розміру нараховується розмір завданої шкоди (для прикладу: сом – 425 гривень, щука – 340 гривень, судак - 510 гривень, лящ – 170 гривень тощо).

Якщо ви помітили незаконний вилов риби, необхідно терміново повідомити про це на «гарячу лінію» Держрибагентства за номером: 0-800-50-52-50.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: