Вхiд на сайт
Авторизацiя

Стали відомі нові подробиці масового отруєння школярів на Закарпатті

Вчора, 23 березня, стало відомо про отруєння понад десятка дітей на Хустщині. Розпочато кримінальне провадження.

Стали відомі нові подробиці масового отруєння школярів на Закарпатті


За інформацією прес-центру ОЦЗ в Закарпатській області, у трьох дітей з Нижнього Селища попередньо підтверджено дизентирію.

Сьогодні представники департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА відвідали хворих, які перебувають на лікуванні в інфекційному відділенні Хустської РЛ. 13-ро дітей - учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня села Нижнє Селище Хустського району та вчителька цієї ж школи потрапили до медзакладу внаслідок спалаху кишкової інфекції.

Попередньо був встановлений діагноз: гострий ентероколіт, тривають подальші обстеження. На сьогодні стан всіх пацієнтів задовільний. Деякі діти перебувають в стаціонарі самостійно, а деякі - у супроводі мам.

Діти повністю забезпечені інфузійною терапією і антибіотиками, обстежені та проліковані згідно протоколів.

Згідно листа Закарпатського обласного лабораторного центру МОЗ України, департамент охорони здоровя поінформовано, що попередньо у трьох дітей підтверджено гострий ентероколіт який був викликаний шигеллою Зонне (дизентерійною паличкою). У решти ж дітей обстеження тривають.

Створена комісія у складі фахівців гігієністів, епідеміолога, дезінфекціоністів, лаборанта мікробіологічної лабораторії для організації та проведення протиепідемічних, дезінфекційних заходів в осередку за місцем навчання та проживання хворих.

В ході епідрозстеження в ЗОШ І-ІІІ ст. с.Н.Селище для лабораторного дослідження відібрані змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору залишки готових страв, проби води, раптовим методом обстежені працівники харчоблоку на кишкову групу бактерій. Крім того обстежено 43 дітей, контактних по класах. Проведена заключна дезінфекція у визначених приміщеннях школи.

Збудник та чинники передачі захворювання встановлюються. Епідеміологічне розстеження триває.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: