Вхiд на сайт
Авторизацiя

Прокуратура заявила про незаконне виділення земельної ділянки Ужгородською міськрадою

Тепер через суд прокуратура намагається скасувати рішення міської ради щодо виділення земельної ділянки вартістю 24 мільйони гривень.

Прокуратура заявила про незаконне виділення земельної ділянки Ужгородською міськрадою


Ужгородською місцевою прокуратурою підготовлено та скеровано до Ужгородського міськрайонного суду позов про скасування пунктів рішень Ужгородської міської ради в частині надання дозволу на складання проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею майже 1,2 га та вартістю майже 24 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Прокуратурою виявлено порушення вимог земельного законодавства при прийнятті рішень Ужгородською міською радою в частині розпорядження земельними ділянками комунальної власності.

Зокрема, Ужгородською міської радою, всупереч вимогам земельного та містобудівного законодавства України, прийнято рішення, згідно якого управлінню освіти Ужгородської міської ради було надано дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки площею майже 1,2 га для будівництва та обслуговування закладів освіти в м. Ужгороді з подальшою передачею її у постійне користування.

Натомість, дозвіл на відведення був наданий за рахунок територій, на яких, згідно генерального плану міста Ужгорода та плану зонування, будівництво таких закладів освіти не дозволено, і надання дозволу на його розміщення без внесення і затвердження змін до генерального плану суперечить чинному законодавству України.

Відтак, з метою відновлення законності при вирішенні суспільно значимого питання щодо порядку та правомірності розпорядження земельними ділянками, з метою захисту інтересів держави в особі територіальної громади міста Ужгорода, прокуратура подала до Ужгородського міськрайонного суду позов про скасування окремих пунктів рішень Ужгородської міської ради.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: