Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгородському замку обвалилася бічна стінка мосту (ВІДЕО)

В Ужгородському замку обвалилася бічна стінка мосту (ВІДЕО)
Нещодавно на мості, яким туристи щодня прямують до Ужгородського замку, частково зруйнувалася бічна стінка. Як результат - діра величиною у два метри. Обвал трапився ще в неділю зранку. Уже наступного дня місце обгородили задля безпеки відвідувачів.

Також почали прибирати плющ, аби провести відновлювальні роботи. Керівництво Закарпатського краєзнавчого музею каже, що підпірні стінки час від часу укріплюють, адже з роками стародавні мури зазнають змін.

Василь Шеба, директор Закарпатського обласного краєзнавчого музею ім. Т. Легоцького, розповідає:

"Сталося це тому, що вони мають свій вік — близько 200 років. А сама стіночка зроблена вузенька. Кам’яна кладка на глині. Цементним розчином тоді не користувалися. Дощі глину потрохи вимивають. Там і плющ ріс, який допомагав цьому. Це вже втретє ми ремонтуємо нижню частину своїми силами. А тепер уже верхушка підвалилася".

Імовірну причину обвалу — стічні води — керівництво музею спростовує. Мовляв, це не можливо через те, що на території повністю замінили каналізаційну мережу. Наразі працівники повинні завезти необхідні матеріали і впродовж десяти днів відновити підпірну стінку, повідомляж УжІнформ.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: