Вхiд на сайт
Авторизацiя

Наступне підвищення мінімального розміру пенсій відбудеться з 1 травня - Розенко

Робота над проведенням пенсійної реформи в Україні триває. Кабінет міністрів поки що не має остаточного варіанту проведення пенсійної реформи, тривають дискусії всередині уряду, йде робота з експертами і фахівцями.

Наступне підвищення мінімального розміру пенсій відбудеться з 1 травня - Розенко


Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з соціальних питань Павло Розенко.

“Думаю, протягом півтора-двох місяців ми фіналізуємо нашу дискусію і вже вийдемо публічно на якісь варіанти пенсійної реформи”, – сказав він.

При цьому віце-прем’єр підкреслив, що в процесі пенсійної реформи не передбачається підняття пенсійного віку.

“Для нас це вирішене питання. На мою думку, сьогодні без зростання якості рівня життя і без підвищення тривалості життя українців дискусію з приводу підняття пенсійного віку потрібно перенести на дальню перспективу. Це питання не підніматиметься в ході нинішньої пенсійної реформи. А що стосується конкретних параметрів пенсійної реформи, на сьогоднішній день Кабмін не затверджував ніяких параметрів майбутньої пенсійної системи і пенсійної реформи, тому занадто рано щось анонсувати”, – повідомив він.

За словами Розенка, перші конкретні дати вже зафіксовані в державному бюджеті України на 2017-й рік. Зокрема, таке підвищення мінімального розміру пенсій відбудеться з 1-го травня, наступне – з 1-го грудня.

Попередньо Кабміном зафіксовано зростання мінімального розміру пенсії більш, ніж на 10%. За оцінками уряду, темпи зростання пенсій будуть вище інфляційних процесів.

“Якщо раптом ми побачимо, що інфляція швидко розкручується, ми будемо ініціювати відповідні зміни до державного бюджету України, щоб перекрити пенсіонерам наслідки інфляційних процесів. Але поки що в перші два місяці економічної діяльності нашої держави у нас є позитивні сигнали того, що інфляція буде в межах, зафіксованих в держбюджеті, а значить – не перевищить 9%”, – сказав урядовець.

“Я не виключаю, що осучаснення пенсій стане одним з елементів майбутньої пенсійної реформи”, – також додав віце-прем’єр.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: