Вхiд на сайт
Авторизацiя

Чисто там, де не смітять: екоінспекція закликає закарпатців берегти чистоту

Чисто там, де не смітять: екоінспекція закликає закарпатців берегти чистоту
Закарпаття впродовж багатьох років приваблює своїми мальовничими краєвидами, цілющими джерелами, гірським повітрям, національною різноманітністю, самобутньою історією, традиціями, культурою та особливою гостинністю. Але погляньмо навколо: сміття на узбіччях доріг, берегах річок, поблизу залізничних колій, в парках чи просто по вулиці. Це аж ніяк не милує око, не сприяє позитивному іміджу нашого краю.

Кожен з нас хоче жити в чистому місті чи селі, відпочивати в чистих парках чи на миловидних галявинах. Але хто їх такими має зробити? Всі ж дуже добре знають, що чисто там, де не смітять, а там, де прибирають – ще чистіше.

Тож Державна екологічна інспекція у Закарпатській області звертається до всіх закарпатців не бути байдужими, не смітити, не шкодити природі, берегти красу і природне різноманіття краю.

За порушення вимог законодавства в частині поводження з відходами передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу: на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 - 1360 гривень) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 до 1700 гривень).

За випалювання стерні, пасовищ, рослинності або її залишків та опалого листя на сільськогосподарських землях, вздовж автомобільних доріг і залізниць, у парках, зелених насадженнях та газонів у населених пунктах відповідальність передбачена ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та складає від 170 до 340 грн. для громадян і від 850 до 1190 грн. для посадових осіб. При цьому випалювання рослинності в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 680 грн. і на посадових осіб - від 1190 до 1700 грн, нагадують у Державній екологічній інспекції у Закарпатській області.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: