Вхiд на сайт
Авторизацiя

Сніг і похолодання: яку погоду чекати українцям у найближчий тиждень

В Україні в найближчі кілька днів очікується незначне похолодання. При цьому на заході країни пройде дощ з мокрим снігом, а на сході температура повітря буде коливатися в межах десяти градусів тепла. Дощовий циклон покине територію України тільки до середини наступного тижня.
Сніг і похолодання: яку погоду чекати українцям у найближчий тиждень

Прогноз погоди на тиждень
У суботу українців очікують сильні дощі. Так, згідно з прогнозом Укргідрометцентру, опади пройдуть на всій території країни, крім сходу, а також Сумської, Полтавської, Дніпропетровської та Запорізької областей. На заході температура буде коливатися в межах чотирьох-шести градусів тепла, в центрі, на півночі, сході та півдні – від семи до десяти градусів вище нуля.

Прогноз погоди на 11 березня.
У неділю, 12 березня, на заході України пройдуть дощі з мокрим снігом, при цьому температура повітря вдень опуститься до чотирьох градусів тепла. В столиці очікується невеликий сніг, стовпчик термометра коливатиметься в межах п'яти-семи градусів вище нуля. Опади, згідно з прогнозом синоптиків, також пройдуть у південних областях, тут повітря вдень прогріється до семи-десяти градусів вище нуля.
У Запорізькій, Дніпропетровській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях, а також на сході країни очікується мінлива хмарність. У Донецькій області вдень потеплішає до 11 градусів тепла, в центрі стовпчик термометра коливатиметься в межах шести-восьми градусів, а на півночі – від семи до дев'яти градусів вище нуля.

Прогноз погоди на 12 березня.
На початку наступного тижня дощ із мокрим снігом пройде у Львівській, Івано-Франківській, Волинській, Тернопільській та Чернівецькій областях. Температура повітря буде коливатися в межах чотирьох-шести градусів вище нуля. У той же час у Закарпатській області потеплішає до десяти градусів тепла, без опадів. В Одеській, Миколаївській та Херсонській областях у цей день пройде невеликий дощ, на решті території – мінлива хмарність. При цьому на півдні повітря вдень прогріється до десяти градусів тепла, в центрі, на півночі і сході – від восьми до десяти градусів.

Прогноз погоди на 13 березня.
У вівторок, 14 березня, на всій території західної України пройде невеликий дощ. Найхолодніше у цей день буде в Чернівецькій області – тут повітря вдень прогріється лише до трьох градусів вище нуля, на решті території країни заходу – від п'яти до семи градусів. На півдні, в центрі та півночі повітря вдень прогріється до шести-восьми градусів тепла. При цьому в південних областях пройдуть сильні дощі. На сході країни стовпчик термометра підніметься до позначки десять градусів вище нуля.

Прогноз погоди на 14 березня.

Вже 15 березня дощовий циклон покине територію України. На всій території країни очікується мінлива хмарність. На заході температура повітря буде коливатися в межах п'яти-семи градусів, на півночі, в центрі і на півдні – від шести до восьми градусів, а на сході – до 11 градусів тепла.

Народний прогноз погоди

11 березня відзначається день пам'яті святого Порфирія, єпископа Гизського. У минулі часи погоду у цей день визначали по вітру: якщо вітер подме з півдня чи з південного заходу, слід чекати швидкого потепління, повідомляє портал "Синоптик".
12 березня вшановується пам'ять преподобного Прокопія Декаполіта, сповідника. У народі цього святого називали ще Перезимником. Казали, що у цей день "березень дорогу рушить, так в'язне у заметі", "і тане, і мерзне". Якщо у цей день бував дощ, то очікували і мокрого літа. А якщо дув південний вітер, і на вулиці капало, то літо обіцяло бути теплим.
13 березня вшановується пам'ять преподобного Василя, сповідника. У народі помічено, що цей день завжди буває теплим, щоправда може трапиться і дощ, але це хороша прикмета: на багатому врожаю і гарного літа. Наші пращури спостерігали, як тануть круги навколо дерева, по цьому судили про весняну погоду: "круті краї, крута і весна буде, пологі — весна буде затяжною". 13 березня вважається астрономічним рубежем зими і літа.
14 березня вшановується пам'ять первомучениці Євдокії. У давнину по Євдокії судили про літо і майбутній врожай: "Яка Євдокія, таке і літо"; "Звідки вітер на Євдокію, звідти і все літо". "Якщо граки прилетіли до Євдокії – літо буде мокре, а сніг зійде рано". Якщо 14 березня йде сніг з дощем і дме теплий вітер, значить літо буде мокре; а мороз і вітер з півночі – до літа холодного.
15 березня вшановується пам'ять священномученика Феодота Киринейського. З давніх часів по цьому дню дивились, яким буде літо. Якщо дме теплий вітер, то чекали теплого дощового літа. Якщо сніг, мороз, північний вітер, то влітку тепла не буде. А якщо зранку зарядить дощ, то лити буде все літо. І хоча погода ще може бути достатньо холодною, з цього дня припиняються стійкі морози.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: