Вхiд на сайт
Авторизацiя

Порошенко запропонував поширити закон про квоти української мови в ефірі на телебачення

Президент відзначив недостатню кількість української мови на телебаченні

Порошенко запропонував поширити закон про квоти української мови в ефірі на телебачення


Президент Петро Порошенко запропонував поширити на телебачення закон про квоти української мови в ефірі. Про це Порошенко заявив під час церемонії вручення Шевченківської премії, трансляцію вів телеканал "112 Україна".

"Крок за кроком частка української мови в ефірі радіо збільшується. Хочу підкреслити, що незабаром я запропоную застосувати також цю технологію і до телебачення, де присутність української мови неприпустимо низька. Влітку минулого року я звертався до телеіндустрії із закликом організуватися в цьому питанні. На жаль, не всі мене тоді почули. Тепер своє слово повинен сказати законодавець", - заявив Порошенко.

За словами президента, завдяки прийнятому закону щодо квот українського радіо вдалося досягти суттєвих результатів у поширенні української пісні та української мови.

Як повідомлялося, 8 листопада 2016 р. в Україні набув чинності закон про квоти для українських пісень у радіоефірі.

Згідно із законом, мовлення кожної телерадіоорганізації має складатися з національного аудіовізуального продукту не менш ніж на 50%.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
КОММЕНТАРI (1)
Ірина 10 березня 2017 15:56
Не нравится 0 Нравится
Я вважаю, що це чудова ідея! Бо я не знала, наскільки багато у нас непоганої української музики, поки не ввели квоти для радіостанцій. Такі квоти стимулюватимуть розвиток україномовного кінематографу.
Цитировать          1
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: