Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатський обласний театр драми та комедії переходить із Мукачева до Хуста

Закарпатський обласний театр драми та комедії переходить із Мукачева до Хуста
Після того, як Мукачівська міськрада без будь-яких попереджень і погоджень із управлінням культури ОДА вилучила будівлю Закарпатського обласного театру драми та комедії з оперативного управління цього закладу, передала її на баланс міського відділу культури й прийняла рішення про створення міського театру, обласний театр із Мукачева переходить до Хуста. Таке управлінське рішення прийняв Геннадій Москаль, йдеться на офіційному сайті голови Закарпатської ОДА.

– Цього року Закарпатському обласному театру драми та комедії виповнюється 70 років, – нагадує Г.Москаль. – Цей заклад має своє ім’я й історію, тому рішення мукачівської міської влади забрати приміщення аж ніяк не означає його закриття. Обласний театр драми та комедії переходить до Хуста й діятиме в теперішньому приміщенні Хустського районного будинку культури. Саме приміщення відремонтують коштами Хустської міськради, а фінансування театру й далі здійснюватиметься з обласного бюджету.

До речі, будівля Хустського РБК набагато просторіша за будівлю в Мукачеві (тут 280 глядацьких місць, тоді як у Мукачеві всього 150). Хуст – колишня столиця Карпатської України, останні роки це місто бурхливо розвивається й давно випередило Мукачево за всіма параметрами. Минулого року Хуст переміг у авторитетному рейтингу «7 Чудес України», тому перенесення обласного театру в це місто є логічним і закономірним. Ми оновимо театральну трупу й будемо добиватися присвоєння театру статусу академічного, а акторам – почесних звань заслужених і народних артистів України.

А тим працівникам Закарпатського обласного театру драми та комедії, які повірили обіцянкам Балоги й вирішили перейти у нижчий за статусом мукачівський міський театр, який інакше, як «жеківським», не назвеш, і який ще невідомо коли запрацює, висловлюю свої щирі співчуття. Оскільки більшість із акторів раніше працювала в обласному державному російському драматичному театрі в Мукачеві й мала нагоду ставити спектакль «Брати Карамазови», то відтепер їм доведеться ставити шоу під назвою «Брати Балоги».


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: