Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні пропонують ввести регулярну перевірку здоров'я і психічного стану водіїв

В Україні пропонують ввести регулярну перевірку здоров'я і психічного стану водіїв


Заступник міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції Анастасія Дєєва запропонувала ввести регулярну перевірку здоров’я і психічного стану водіїв.

Крім того, вона вважає, що потрібно ввести обмеження віку для допуску до управління певними категоріями транспортних засобів.

26 січня у Міністерстві внутрішніх справ заспокоїли автолюбителів, запевнивши, що скорочення терміну дії існуючих водійських прав не буде, а нововведення в законодавстві торкнуться тільки нових бланків.

«У другій половині 2017 року планується подати на розгляд профільного комітету Верховної Ради законопроект, згідно з яким у посвідченнях з’являться додаткові категорії. Зараз вони формуються. Термін їх дії становить від 5 до 15 років в залежності від категорій. Водії категорії «В» зможуть користуватися своїм посвідченням 15 років, а от водії категорії «С» і «D» – тільки 5 років. Після завершення терміну дії, водій повинен пройти медичний огляд для перевірки психофізичної відповідності. Опрацьовується також питання щодо підтвердження практичних і теоретичних навичок водіїв, правда, це буде стосуватися виключно профільних категорій», — повідомили чиновники і нагадали, що закон не має зворотної сили і тому не буде поширюватися на власників посвідчень, які видавалися на 30 років, 50 років або безстроково.

До цього заступник міністра внутрішніх справ з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва заявила, що термін дії водійських прав планують скоротити з 30 до 5-15 років.

«Сьогодні національне водійське посвідчення дає право на керування транспортом протягом 30 років від дати його одержання. За вимогами директиви (ЄС, — ред.), будуть встановлені нові терміни від 5 до 15 років в залежності від категорії транспорту з метою періодичної перевірки відповідності здоров’я водіїв встановленим медичним і психофізичним вимогам», — написала Дєєва і додала, що транспортні категорії (A,B,C,D,E, — ред.) в Україні також будуть переглянуті, а самі права будуть оснащені мікрочіпом.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: