Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кабмін хоче відмовитися від регулювання цін на продукти

Кабмін хоче відмовитися від регулювання цін на продукти


Уряд України хоче відмовитися від регулювання цін на соціально значущі продукти харчування, націнка на які не могла перевищувати 15%.

Про це йдеться в проекті постанови Кабінету міністрів, який оприлюднило Міністерство економічного розвитку і торгівлі 28 лютого.

Планується, що проект, який не потребує погодження в парламенті, затвердить на своєму засіданні Кабмін.

Кабмін запровадив держрегулювання цін на 15 категорій товарів понад 20 років тому.

До них належать борошно, хліб і хлібобулочні вироби, макаронні вироби, крупи, рис, яловичина і свинина, м'ясо птиці, курятина, ковбаса варена, коров'яче молоко, масло вершкове і соняшникова, сир, курячі яйця, цукор і овочі.

Націнка виробників на них не могла перевищувати 15%.

Скасування цієї норми МЕРТ пояснює тим, що наявне цінове регулювання є неефективними.

До такого висновку в міністерстві прийшли після трьохмісячного пілотного проекту з тимчасового призупинення дії державного регулювання цін.

"За результатами моніторингу практично доведено відсутність дієвості такого регулювання, як встановлення нормативів рентабельності у розмірі від 2 до 15 відсотків залежно від регіону та виду продукції",- повідомили у міністерстві.
Прем'єр міністр Володимир Гройсман підтримує відмову держави від впливу на ціни.

"Ми прибираємо бар'єр, який завжди був інструментом тиску на бізнес в роздрібних мережах. Це антикорупційний крок, який буде правильно сприйнятий бізнесом", - заявив він на початку проведення експерименту.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: