Вхiд на сайт
Авторизацiя

Три роки окупації. Порошенко згадав про мирний марш у Криму за добу до анексії

Три роки окупації. Порошенко згадав про мирний марш у Криму за добу до анексії
Президент України Петро Порошенко згадав, як три роки тому, 26 лютого, за добу до відкритої агресії РФ, жителі Криму вийшли на мирний марш заради солідарності з Україною. Про це президент написав на своїй сторінці в Facebook.

"Три роки тому жителі Криму вийшли на мирний марш, щоб продемонструвати свою солідарність з Україною. Наступного дня РФ вдалася до відкритої агресії і захопила півострів, взявши в заручники мільйони людей", — написав Порошенко.

Також президент відзначив порушення прав людини, яке зараз має місце на окупованому півострові з боку Росії.

"Ми не залишимо наших співгромадян в тимчасово окупованому Росією Криму без підтримки. Україна зуміла на високому міжнародному рівні — в ООН — закріпити за Росією статус окупаційної влади, яка несе відповідальність за грубе порушення прав людини на тимчасово окупованій території України — Автономній Республіці Крим та місті Севастополь. Весь цивілізований світ знає, що Крим — це Україна. Ми продовжуємо боротьбу", — додав президент.

У ніч на 27 лютого 2014 року російські спецназівці захопили і блокували Верховну Раду Криму і Раду Міністрів Криму. Так зване "ополчення Криму" за підтримки російських військових захопило інші адміністративні будівлі, аеропорти в Сімферополі і Севастополі, установи зв'язку і ЗМІ.

На їхню вимогу тоді в парламент Криму прийшла частина депутатів, вони проголосували за проведення референдуму про розширення автономії Криму 25 травня 2014 — саме в день президентських виборів в Україні.

У цілому з кінця лютого до початку березня перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту РФ війська без розпізнавальних знаків проводили агресивну окупацію півострова.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: