Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вартість оренди квартири в Ужгороді в лютому 2017 року

Тенденції ринку житлової нерухомості в Ужгороді: актуальні ціни на оренду квартир вторинного ринку нерухомості в лютому 2017 року.

Вартість оренди квартири в Ужгороді в лютому 2017 року


Як повідомив агент з оренди нерухомості АН «Фарт» Мар'яна Нагорнюк, попит на оренду нерухомості Ужгорода в I кварталі 2017 року виріс, в порівнянні з 2016 роком. Така ситуація пояснюється зниженням купівельної активності на ринку житлової нерухомості Ужгорода. Ціни на оренду житла знизилися в середньому на 5-10%. У зв'язку з тим, що кількість пропозицій поступово зростає, власники квартир знижують ціни на оренду з метою залучення більшої кількості клієнтів.

У лютому 2017 року орендарі віддають перевагу одно- і двокімнатних квартирах економ-класу, що обумовлено зростанням тарифів на ЖКГ в Ужгороді. При цьому, клієнти цікавляться квартирами, як в старому житловому фонді, так і в новобудовах.

Найбільш часто клієнти воліють орендувати квартири в Ужгороді в такому середньому ціновому діапазоні, грн:

Від 2000 до 3500 - студенти та молоді сім'ї.
Від 4000 до 6000 - клієнти середнього віку.
Від 6000 до 7000 - підприємці.

За даними агентств нерухомості Ужгорода, серед основних вимог клієнтів до орендованого житла, найбільш популярними є:

Вигідна ціна.
Якісний ремонт.
Зручна транспортна розв'язка.
Повний комплект побутової техніки.
Розташування об'єктів соціальної інфраструктури поблизу від будинку.

Найбільш привабливими для орендарів є квартири в будинках, розташованих в центральному районі міста - на площі Корятовича. Інше житло на околиці міста, квартиронаймачі не люблять, в зв'язку з віддаленістю від центру і незручною транспортною розв'язкою.

Ціни на оренду квартир старого житлового фонду

В Ужгороді користуються популярністю квартири старого житлового фонду. Така тенденція обумовлена тим, що тарифи на оплату ЖКП у таких квартирах, значно нижче, ніж в житлових об'єктах новобудов. Квартири в «хрущовках» користуються популярністю також у зв'язку з тим, що варіантів вибору житла в нових житлових комплексах мало.

На думку ріелторів, клієнти цікавляться квартирами, розташованими в будинках в центрі міста. «Таке житло найчастіше орендують студенти або молоді сім'ї без дітей. Такими квартирами цікавляться студенти (по декілька чоловік) для спільного проживання », - зазначила Мар'яна Нагорнюк.

Середні ціни пропозицій оренди квартир в будинках старого житлового фонду в Ужгороді в лютому 2017 року:
Вартість оренди квартири в Ужгороді в лютому 2017 року

Для порівняння, зняти квартиру в Чернівцях можна за 2200 грн. Така ціна актуальна для оренди квартир старого житлового фонду на околиці міста.

Ціни на оренду квартир в новобудовах


У лютому 2017 року квартири в готових новобудовах Ужгорода також користуються попитом серед клієнтів. Найчастіше таким житлом цікавляться орендарі з великим бюджетом або підприємці.

Забудовники Ужгорода зводять нові житлові комплекси, в основному, в центрі міста, тому на околиці такі житлові об'єкти практично відсутні.

Середні ціни пропозицій оренди квартир в новобудовах Ужгорода в лютому 2017 року:
Вартість оренди квартири в Ужгороді в лютому 2017 року

У таблицях вказані середні ціни на квартири. Вартість оренди житлових об'єктів може варіювати в залежності від планування житла, площі квартири, наявності ремонту і якості використаних будівельних матеріалів. Також на ціну житла впливає поверх розташування квартири і стан будинку.

Дізнатися більше про розвиток первинного ринку нерухомості в регіоні, можна на форумі новобудов Ужгорода.

Хто оплачує комунальні послуги

«У більшості випадків за спожиті житлово-комунальні послуги в Ужгороді платить квартиронаймач. У процентному співвідношенні - в 98% випадків за ЖКП платить орендар, і всього в 2% - власник житла. Власник квартири може оплачувати комунальні послуги тільки при наявності пільг », - зазначив агент з оренди нерухомості АН« R. Гранд »Роман Перегінець.

Хто оплачує комісію ріелтору


За словами Романа Перегінець, сума комісії ріелтора складає 50% від вартості місячної плати за оренду житла одноразово. «При оренді квартири в 100% випадків гонорар брокеру оплачує квартиронаймач», - розповів брокер.

Прогноз ринку

На думку Мар'яни Нагорнюк, ціни на оренду житла в Ужгороді, в середньостроковій перспективі, будуть залишатися стабільними. Роман Перегінець передбачає, що до початку літа попит на оренду житла на вторинному ринку нерухомості Ужгорода, виросте, внаслідок приїзду в місто туристів.

Джерело: domik.ua


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: